Het najaar: het ideale moment voor uw ‘coronaproof’ mobiliteitsregeling

Geschreven door Liane Dijkslag
23-7-2020 | Leesduur 8 min
Geschreven door Liane Dijkslag, Office Manager
23-7-2020 | Leesduur 8 min
XLLease nieuws najaar
Corona heeft in korte tijd veel veranderd, waarschijnlijk ook voor u. Ik hoop dat er toch een vakantieperiode voor u inzit. Wat ik zelf zo leuk vind aan vakantie, is dat je de tijd krijgt alles eens rustig te overdenken. Veel mensen herkennen dit en keren van vakantie terug met het voornemen voortaan bepaalde zaken anders te doen. Echter, de dagelijkse hectiek na uw vakantie trekt u alweer snel de realiteit in. Toch wil ik ervoor pleiten het dit jaar na uw vakantie op één vlak daadwerkelijk anders te doen met uw bedrijfsbeleid voor mobiliteit!
XLLease
Niet eerder kwamen de kaarten voor mobiliteit in zo’n korte tijd zo extreem anders te liggen. Thuiswerk nam door corona een enorme vlucht en werkgevers maken daar steeds meer een ‘blijvertje’ van. Thuiswerken scheelt bijvoorbeeld veel reisuren en reiskosten. Dus hoe actueel, doeltreffend en kosteneffectief is uw huidige mobiliteitsregeling dan eigenlijk nog? Die is waarschijnlijk gebaseerd op uw mobiliteitssituatie voor corona, met veel auto’s die veel kilometers maken.

Moet een leaseauto altijd nieuw zijn?
Daarentegen vormt het openbaar vervoer nog steeds een risico als het gaat om besmetting. Door die realiteit zien we een beweging waarbij mensen overstappen op de aanschaf van een occasionauto om zo coronaveilig hun werk te bereiken. Dit betekent dat uw medewerkers misschien ook wel genoegen nemen met een jong gebruikte leaseauto in plaats van per definitie altijd een gloednieuwe.

Trappen naar de baas

Tegelijkertijd neemt de bedrijfsfiets een vlucht onder het luchtige motto “Trappen naar de baas”. Dankzij de nieuwe fietsregeling krijgt de leaseauto steeds meer gezelschap van de leasefiets. Zo rijd je de fiets van de zaak al tegen 7% bijtelling. Of anders gezegd: Al vanaf een paar euro per maand. Dankzij de lage kosten en de heldere regels, is het nu zeer aantrekkelijk om voor de leasefiets te kiezen, voor zowel werkgever als werknemer. XLLease is onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS), dus kunnen wij u uiterst aantrekkelijk ons concept Fiets Lease aanbieden.

Laten we in het najaar rond de tafel gaan
Mijn advies aan u? Geniet van uw vakantie en overdenk alle verbeterkansen die er in het najaar van 2020 liggen als het aankomt op uw mobiliteitsregeling. Op al die mogelijke verbeterkansen kan XLLease alert en actueel inspringen. Met een andere samenstelling van uw wagenpark, bijvoorbeeld door de uitfasering van dieselauto’s en de introductie van (mild) hybride of volledig elektrische auto’s. Graag geef ik u een extra argument om in het najaar van 2020 met ons om de tafel te gaan. De bijtelling voor volledig elektrische auto’s (tot een catalogusprijs van € 40.000,-) stijgt van 8% in 2020 naar 12% in 2021. Alle reden om die lage 8% nog dit najaar vast te laten leggen voor de komende jaren. Een tip? De gloednieuwe ID.3 van Volkswagen is in mijn ogen dé meest spraakmakende volledig elektrische nieuwkomer van de laatste tijd.

Samen op weg naar dé coronaproof mobiliteitsregeling
Een aangepaste mobiliteitsregeling voor uw organisatie raakt intern bij u veel disciplines. Zoals uw financiën, uw wagenparkbeheer en ook HR, als het gaat om uw aantrekkelijkheid als werkgever op een nog steeds lastige arbeidsmarkt. Graag begeleidt XLLease u in dit aanpassingsproces, op weg naar een coronaproof mobiliteitsregeling voor uw bedrijf of organisatie.

In onze volgende blog ontdekt u alles over ons communicatieoffensief, om in het najaar, alle inmiddels onder XLLease verenigde leasemaatschappijen als één XLLease te promoten.

Een mooie en verkeersveilige zomer gewenst en tot in het najaar!

John Plette
Productinformatie
Geschreven door Liane Dijkslag
23-7-2020 | Leesduur 8 min
Geschreven door Liane Dijkslag | Office Manager @ XLLease
23-7-2020
Lees meer over:
Delen