XLLease financial lease
Financial lease
In samenwerking met Pouw

Financial Lease

Een nieuw product bij ons, maar al vele jaren een bekend leaseproduct: financial lease. Met deze leasevorm regelt u gemakkelijk de financiering van uw nieuwe auto via XLLease/Pouw, dit door middel van het betalen van een maandbedrag. De rest, zoals wegenbelasting en een verzekering, regelt u zelf. We helpen u dus met het aankoopbedrag. Voor ondernemers zijn er een aantal belangrijke voordelen. Met als belangrijkste: de fiscus ziet het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease als investering. Dit levert direct fiscale voordelen op.

Samenwerking

Ook voor het aanbieden van financial lease werken we nauw samen met Pouw. De merkdealer voor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens in het oosten van Nederland. Staat uw gewenste financial leaseauto niet tussen het aanbod op onze website? Neem dan direct contact op met Pouw, zij helpen u graag verder.

Pouw/Automotive
volkswagen t-cross lease
Ons aanbod
Bekijk direct het financial leaseaanbod en kies uw nieuwe auto uit. Pouw stuurt u graag vrijblijvend een leaseofferte toe.
Audi Q4
Berekenen uw maandbedrag
Uw nieuwe auto heeft u al uitgekozen. Maar wat gaat deze per maand kosten met financial lease via XLLease? Bereken hier uw maandbedrag.
XLLease, uw universele leasemaatschappij
Onze merken
Bij ons heeft u de keuze uit onder andere Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens.
XLLease, uw universele leasemaatschappij
Zakelijk financieren voor zzp'ers
Financial lease is een interessante optie voor zzp'ers. We vertellen u de voor- en nadelen zodat u de juiste keuze voor w situatie kan maken.
XLLease, uw universele leasemaatschappij
Verschil financial & operational lease
XLLease biedt u zowel operational lease als financial lease aan. Maar wat zijn de verschillen tussen deze producten? En hoe maakt u de beste keuze voor uw situatie?

Wat is Financial Lease

Financial Lease is een vorm van zakelijk leasen waarbij u een auto aanschaft zonder deze meteen volledig te betalen. In plaats daarvan betaalt u maandelijkse termijnen. U bent wel meteen de economisch eigenaar van de auto. Het aantal maandelijkse termijnen is afhankelijk van het leasecontract. Aan het eind van dat contract betaalt u nog een slottermijn en daarna is de auto volledig uw eigendom. U kunt de maandelijkse termijnen dus beschouwen als een investering in de auto.

Verschil met operational lease

Het belangrijkste verschil tussen financial lease en operational lease is het eigenaarschap en de mate van ontzorging. Bij operational lease betaalt u maandelijks voor het gebruik van de auto en levert u na afloop van het contract de auto weer in. Bij financial lease betaalt u maandelijks om volledig eigenaar te worden van de auto. U kunt het vergelijken met een woning. Als u een huis koopt, is de woning meteen uw eigendom en heeft u nog een schuld aan de bank in de vorm van een hypotheek. Als u een huis huurt, betaalt u voor het woongenot en gaat na afloop van het huurcontract de woning terug naar de verhuurder. Daarnaast verschilt de hoeveelheid service die u in uw contract krijgt. Bij operational lease krijgt u o.a. extra ten opzichte van financial lease: wegenbelasting, verzekering, onderhoud en pechhulp. U wordt dus volledig ontzorgt en kunt zich focussen op uw corebusiness.

Voordelen van financial lease

Financial lease biedt ondernemers een aantal belangrijke voordelen. Zo ziet de fiscus het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease als een investering in de onderneming. Dat levert meteen fiscale voordelen op als afschrijving, investeringsaftrek en teruggave van BTW. Een ander voordeel is de volledige vrijheid in het gebruik. Het aantal kilometers is onbeperkt en ook heeft u de vrije keuze in het verzekeren en het onderhoud van de auto.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

  • Fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en BTW teruggave
  • Kies uw eigen maandbedrag en slottermijn
  • Vrije keuze in onderhoud en verzekering
  • Direct economisch eigenaar
XLLease financial lease

Vaststellen slottermijn

Vooropgesteld is een slottermijn uw eigen keuze. Het gaat om het bedrag dat na het betalen van de laatste maandtermijn nog openstaat. Dat betaalt u dan tegelijk met de laatste termijn. Daarna bent u zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. U kunt er ook voor kiezen om met een hoger maandbedrag de auto gedurende het contract volledig af te betalen. De hoogte van de slottermijn bepaalt u namelijk zelf voor u het contract afsluit. Tijdens de looptijd van het contract betaalt u over die slottermijn geen aflossing, maar alleen rente.
XLLease Audi financial lease

Voor- en nadelen slottermijn

Het belangrijkste voordeel van een slottermijn is dat u daarmee uw maandbedrag verlaagt. Het maakt uw financiële ruimte groter. U kunt, zeker als de auto in een goede conditie blijft, de inruilwaarde van de auto gebruiken om de slottermijn te betalen. Het grootste nadeel van een slottermijn is dat u de gehele looptijd rente betaalt over dat bedrag en dat u het bedrag aan het eind van het contract in één keer moet voldoen.

Nog meer voordelen van financial lease

Financial lease biedt u maximale flexibiliteit in de financiering. U bepaalt namelijk zelf de looptijd van het contract en de hoogte van het maandbedrag en de slottermijn. Dat maakt deze vorm van leasen ook aantrekkelijk voor ZZP’ers, die zonder een uitgebreide papierwinkel en jaarcijfers een nieuwe auto kunnen aanschaffen op de zaak. Bij financial lease is het ook mogelijk om boetevrij af te lossen, zonder allerlei ingewikkelde her-calculaties. Voor het ingaan van het contract weet u al precies waar u financieel aan toe bent.

Aanbod financial lease

Bij XLLease werken we nauw samen met de dealerbedrijven van Pouw, met vestigingen in Gelderland en Overijssel. Pouw is merkdealer voor Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA en Volkswagen bedrijfswagens. Hier kunt u alle modellen rustig bekijken en een proefrit aanvragen. Uw dealer kan u helpen om uw auto volledig te configureren naar uw smaak en advies geven over de verschillende mogelijkheden en opties. Bij Pouw kunt u ook meteen een offerte aanvragen voor financial lease. Ook zonder een bezoek aan de dealer of voor een ander automerk kunt u natuurlijk een offerte aanvragen. Bekijk hiervoor ons financial lease aanbod.