XLLease financial lease

Škoda financial lease

Financial lease uw Škoda bij XLLease

Škoda is een populair merk onder leaserijders. Of u nou op zoek bent naar een stoere SUV, sportieve hatchback of riante station; Škoda biedt een compleet gamma en de leasetarieven zijn altijd scherp. Door gebruik te maken van financial lease, rijdt u voor een vast bedrag per maand een nieuwe of gebruikte Škoda.

Wat is financial lease?

Bij financial lease schaft u zakelijk een auto aan zonder deze meteen volledig te betalen. Gedurende het contract betaalt u vaste maandelijkse termijnen. Wel bent u van meet af aan de economisch eigenaar van de auto. Aan het eind van het contract betaalt u een slottermijn waarmee de auto volledig, dus ook juridisch, van u is. Het aantal maandtermijnen en de hoogte van de slottermijn, bepaalt u zelf. En natuurlijk betekent een hogere maandtermijn een lagere slottermijn.

Anders dan operational lease

Het verschil tussen financial lease en operational lease laat zich het gemakkelijkst uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Als u een huis huurt, heeft u het woongenot van het huis. Als er iets aan het huis kapot is, regelt de eigenaar van de woning de reparatie en neemt ook de kosten voor zijn/haar rekening. Bij operational lease geldt hetzelfde. U betaalt maandelijks voor het gebruik, maar de auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Bij Škoda financial lease betaalt u, net als bij een hypotheek, maandelijks voor de kosten van de financiering van de auto. In die kosten zijn rente en aflossing opgenomen. Eventuele kosten voor onderhoud en reparatie regelt en betaalt u zelf.

Voordelen van financial lease

Als u ondernemer bent, biedt Škoda financial lease een aantal voordelen. De belastingdienst beschouwt financial lease als een investering in uw onderneming. Dat betekent dat u de kosten mag aftrekken. Niet alleen de maandelijkse rente en afschrijving, maar ook de BTW die de leasemaatschappij u in rekening brengt, kunt u in het eerste jaar aftrekken. Een ander belangrijk voordeel van Škoda financial lease is dat u niet gebonden bent aan een vast aantal kilometers per jaar. En voor onderhoud en reparatie kunt terecht waar u dat zelf wilt.
XLLease SKODA financial lease
XLLease SKODA financial lease

Hoogte van de slottermijn

Als u aan het eind van het contract alle maandbedragen heeft voldaan, staat er nog een bedrag open waarmee u de auto juridisch gezien overneemt van de leasemaatschappij. De hoogte van dat bedrag is onder meer afhankelijk van de looptijd van het contract en de hoogte van de maandbedragen die u heeft betaald. Dat kan betekenen dat u, met een hoger maandbedrag, bijna geen slottermijn meer heeft. Maandbedragen, contractduur en de slottermijn legt u bij het aangaan van het contract al vast. Zo weet u met Škoda financial lease altijd precies waar u financieel aan toe bent.

Waarom een slottermijn?

De nadelen van een slottermijn zijn dat u tijdens de looptijd rente betaalt over het bedrag van de slottermijn en dat u dit bedrag aan het eind van het contract in één keer moet voldoen. Het grootste voordeel van een slottermijn is dat u op die manier uw maandbedrag verlaagt. Het zorgt ervoor dat uw financiële ruimte groter is. Zeker als de auto in een goede conditie blijft, kunt u met de inruilwaarde van de auto de slottermijn betalen om daarna bijvoorbeeld opnieuw te kiezen voor een nieuwe auto met Škoda financial lease.

Škoda financial lease voor ZZP’ers

Door zelf de looptijd van het contract, de hoogte van het maandbedrag en de slottermijn te bepalen, bent u met financial lease heel flexibel. Dat maakt het zeker voor ZZP’ers zeer aantrekkelijk om een nieuwe auto aan te schaffen op de zaak zonder allerlei jaarcijfers te moeten overleggen. Škoda financial lease biedt de mogelijkheid om boetevrij af te lossen, zodat uw leasecontract mee kan met de ontwikkeling van uw bedrijf. Het vaste maandbedrag zorgt ervoor dat u altijd weet waar u financieel aan toe bent.

Dealers met Škoda financial lease

Pouw met vestigingen in Overijssel en Gelderland is merkdealer voor Škoda. Bij XLLease werken we nauw met ze samen. U kunt er rustig alle modellen bekijken, vragen naar de mogelijkheden van opties en actiepakketten en een proefrit aanvragen. Bij Pouw kunnen ze u helpen om uw auto volledig te configureren naar uw smaak. En als u er toch bent, kunt ook meteen een offerte aanvragen voor Škoda financial lease. Wilt u dat liever rechtstreeks met ons regelen? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk ons financial lease aanbod en vraag direct een offerte aan. Of bekijk hier ook de andere merken die wij aanbieden met financial lease.

Wilt u meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van de adviseurs van Pouw. Hier kunt u ook een auto of bedrijfswagen rustig bekijken en een proefrit aanvragen.

Stel uw vraag per e-mail
Of bel direct naar: 055 203 3619