XLLease financial lease
Financial lease bij XLLease

Financial lease voor zzp’ers

Financial Lease is populaire vorm van leasen onder zzp’ers. Bij financial lease krijg heeft u meteen de beschikking over een auto en bent u economisch gezien ook de eigenaar. De auto staat dus op de balans. U betaalt maandelijks een vast bedrag voor de kosten van de financiering. Aan het eind van het leasecontract betaalt u de slottermijn en is de auto ook in juridisch opzicht van u.
XLLease financial lease

Fiscale voordelen van financial lease

Door gebruik te maken van financial lease geniet u als zzp’er een aantal fiscale voordelen. Omdat de auto direct op de balans staat, mag u alle kosten aftrekken. Dat gaat dan om de rente- en investeringsaftrek. Ook de btw kunt u terugvragen van de belasting. Dat doet u eenmalig, in het eerste belastingjaar. Het resultaat is dat de auto geen zware last vormt op uw cashflow en u geld overhoudt voor andere investeringen.
XLLease financial lease

Andere voordelen van financial lease

In tegenstelling tot operational lease, heeft u bij financial lease volledig de handen vrij. U bepaalt zelf waar u de auto verzekert en door wie u het onderhoud laat uitvoeren. Op die manier houdt u de kosten onder controle. Ook bepaalt u zelf de looptijd van het contract en de hoogte van de maandtermijnen. Natuurlijk betekent een lagere maandtermijn een hogere slottermijn, maar het kan een startende ondernemer helpen om in de eerste jaren de kosten zo laag mogelijk te houden. Een laatste voordeel is het onbeperkt aantal kilometers per jaar.

Aanbod financial lease

Als u een auto of bedrijfswagen eerst rustig wilt bekijken of een proefrit wilt maken, kunt u terecht bij de verschillende dealerbedrijven van Pouw. XLLease werkt nauw samen met deze merkdealer voor Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda en Volkswagen bedrijfswagens. Deze dealers kunnen u ook adviseren over de verschillende optiepakketten en actiemodellen. 


Aanvragen financial lease

Het aanvragen van een financial lease offerte is eenvoudig. U hoeft niet allerlei papieren in te vullen of jaarcijfers aan te leveren. Als u weet welke auto of bedrijfswagen u wilt leasen, kunt u online of via een van de adviseurs een offerte aanvragen. Die heeft u binnen 24 uur van ons binnen. Nadat u het maandbedrag en de slottermijn heeft bepaald, kunnen we met de factuur van de dealer waar uw auto staat, de overeenkomst opstellen. Na ondertekening maakt de dealer uw auto rijklaar en kunt u uw auto ophalen.

Offerte financial lease

U vraagt gemakkelijk en snel via onze aanbodpagina een offerte aan. Om een volledige offerte te maken voor financial lease, hebben we een aantal standaard gegevens van u nodig. Daarnaast moet u voor uzelf een inschatting maken wat een reëel maandbedrag en welke looptijd u kiest. Die twee samen resulteren in een slottermijn.

Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de adviseurs van Pouw.

Stel uw vraag per e-mail

Of bel direct: 055 203 3619