XLLease financial lease

Financial lease berekenen

Bereken uw financial lease

Als u zakelijk gaat leasen, wilt u vooral weten wat de maandelijkse kosten zijn. Bij financial lease kunt u dat eenvoudig berekenen met behulp van onze financial lease kosten calculator. We leggen u hier uit hoe die kosten zijn opgebouwd en op welke wijze u zelf aan de “knoppen” kunt draaien om op het gewenste maandbedrag uit te komen.

Opbouw van het maandbedrag

Het maandbedrag van financial lease bestaat uit een viertal variabele componenten. In de eerste plaats natuurlijk het financieringsbedrag van de auto. Dat is de aanschafwaarde minus de waarde van een auto die u eventueel inruilt. De tweede component is de looptijd. Hoelang loopt het leasecontract. Ook dat kunt u zelf kiezen. De derde component is de slottermijn. Dat is het deel van het financieringsbedrag dat u tijdens het contract niet aflost en dus aan het eind nog open staat. De vierde component is de rente. Die kunt u niet zelf bepalen. Door deze vier componenten in te vullen, rolt er vanzelf een maandbedrag uit.

Variëren met waarden

Zoals we al aangaven, kunt u aan de knoppen draaien. Wil u aan het eind van het contract een lage slottermijn, dan kunt u kiezen voor een langere looptijd van het contract en/of een hoger maandbedrag. Andersom kan natuurlijk ook. Stel dat u verwacht dat de cashflow over enkele jaren beter is dan nu, dan kiest u voor een hogere slottermijn, waardoor het maandbedrag tijdens het contract lager is. U kunt er zelfs voor kiezen om tijdens het contract boetevrij af te lossen.