XLLease financial lease

SEAT financial lease

Financial lease uw SEAT bij XLLease

Als je mensen die een SEAT rijden vraagt waarom ze juist voor dit merk hebben gekozen, twijfelen ze geen seconde. SEAT-rijders zijn liefhebbers van een sportieve look en pittige rijstijl. Het zijn mensen die zelfbewust in het leven staan. Er valt altijd iets te kiezen, dus kiezen ze het mooiste. En dat is qua auto voor hen een SEAT. En die SEAT kan je ook rijden met financial lease. Dan hoef je de nieuwe SEAT niet in één keer te betalen.

Hoe werkt financial lease

Bij financial lease betaalt u voor een vastgestelde periode maandelijkse termijnen. Hoeveel termijnen dat zijn, is afhankelijk van het leasecontract. Ook de hoogte van die termijnen, bepaalt u binnen een marge zelf. Als het contract ten einde loopt, betaalt u nog een slottermijn. Daarna is de auto ook juridisch uw eigendom. Met de maandelijkse termijnen investeert u als het ware in de auto en bent u ook de economisch eigenaar. En dat is weer gunstig met het oog op de belasting.

Anders dan operational lease

Bij operational lease betaalt u maandelijks voor het gebruik van de auto en levert u na afloop van het contract de auto weer in. Bij financial lease werkt dat anders. Aan het eind van het contract staat nog een slottermijn open en heeft u de mogelijkheid om de auto van de leasemaatschappij over te nemen. Bij financial lease betaalt u dus niet voor het gebruik van de auto, maar voor de financiering. U kunt het vergelijken met een huis. Betaalt u huur, dan wordt u nooit de eigenaar. Heeft u een hypotheek, dan bestaat de mogelijkheid dat het huis volledig van u wordt.

Waarom financial lease

Als u ondernemer bent en kiest voor financial lease, dan geniet u een aantal belangrijke voordelen. Als SEAT-rijders maakt u graag kilometers. Bij financial lease is dat geen enkel probleem. Het aantal kilometers is namelijk onbeperkt. Daarnaast heeft u de vrije keuze in het verzekeren en het onderhoud van de auto. De belastingdienst beschouwt de aanschaf van een auto met behulp van financial lease als een investering in uw onderneming. Dat betekent dat u profiteert van verschillende voordelen, zoals het aftrekken van de afschrijving, de investeringsaftrek en de BTW-teruggave.
XLLease SEAT financial lease

Hoe werkt een slottermijn

Of u gebruik maakt van een slottermijn, is altijd uw eigen keuze. Het gaat om het bedrag dat nog openstaat na het betalen van het laatste maandbedrag. Als het maandbedrag maar hoog genoeg is, is er geen slottermijn meer. Na het betalen van de eventuele slottermijn, is de auto zowel economisch als juridisch van u. U bepaalt dus zelf voor u het contract afsluit, of er sprake is van een slottermijn en hoe hoog deze wordt. Tijdens de looptijd van het contract betaalt u over die slottermijn wel rente.
XLLease SEAT financial lease

Voor- en nadelen slottermijn

Het grootste nadeel van een slottermijn is dat u de gehele looptijd rente betaalt over dat bedrag. Ook moet u aan het eind van het contract de slottermijn in één keer voldoen. Het belangrijkste voordeel van een slottermijn is dat u het maandbedrag daarmee kunt verlagen. En u kunt, zeker als u de auto in een goede conditie houdt, de inruilwaarde van de auto gebruiken om de slottermijn te betalen. Met een slottermijn heeft u gedurende de looptijd van het contract, meer financiële ruimte en stelt u de beslissing om de auto over te nemen van de leasemaatschappij, nog even uit.

SEAT Financial lease voor ZZP’ers

De flexibiliteit die financial lease met zich meebrengt, maakt het extra aantrekkelijk voor startende ondernemers en ZZP’ers. U bepaalt immers zelf de looptijd van het contract en ook kunt u zelf kiezen voor een maandbedrag en slottermijn. Als starters of ZZP’ers kunt u op die manier zonder een uitgebreide papierwinkel en allerlei jaarcijfers toch een nieuwe auto op de zaak aanschaffen. U weet bij het ingaan van het contract precies waar u aan toe bent en als het zakelijk voor de wind gaat, bestaat ook de mogelijkheid om boetevrij af te lossen.


Aanbod SEAT financial lease

Voor een nieuwe SEAT kiest, wil u natuurlijk graag de auto zien en waarschijnlijk ook een proefrit maken. Vandaar dat we bij XLLease nauw samenwerken met Pouw. Dit is een merkdealer voor SEAT, Volkswagen, Audi, Škoda en Volkswagen bedrijfswagens met vestigingen in Overijssel en Gelderland. Bij deze dealervestigingen kunt u alle modellen rustig bekijken. De adviseurs kunnen u alles vertellen over de extra mogelijkheden, opties en actiepakketten. Ze kunnen ook meteen een offerte voor u aanvragen, als startpunt voor een financial lease contract. Maar ook zonder een bezoek aan de dealer kunt u natuurlijk een offerte aanvragen bij XLLease. Bekijk hiervoor ons financial lease aanbod

Wilt u meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van de adviseurs van Pouw. Hier kunt u ook een auto of bedrijfswagen rustig bekijken en een proefrit aanvragen.

Stel uw vraag per e-mail
Of bel direct naar: 055 203 3619