XLLease financial lease

Volkswagen financial lease

Financial lease uw Volkswagen bij XLLease

Volkswagen is al decennia een van de populairste merken onder zakelijke rijders. Met de nieuwe ID.3 en ID.4 stelt het Duitse automerk een nieuwe norm in elektrisch rijden. Wilt u een Volkswagen zakelijk gaan rijden, dan heeft u verschillende mogelijkheden om dit te financieren. Financial lease is daar een van.

Wat is financial lease

Als u ervoor kiest om een Volkswagen te rijden met financial lease, betekent dit dat de auto direct op de balans van uw onderneming staat. Economisch gezien bent u eigenaar van de auto. U betaalt maandelijks een vast bedrag dat u voor een deel zelf bepaalt. Ook de duur van het leasecontract bepaalt u zelf. Bij de betaling van het laatste maandbedrag betaalt u ook de slottermijn. Daarna is de Volkswagen ook juridisch volledig uw eigendom.

Waarom financial lease

Zakelijk gezien biedt financial lease een aantal voordelen. Omdat u van meet af aan economisch eigenaar bent van uw Volkswagen, mag u de BTW terugvragen en kunt de afschrijving en rente aftrekken van de belasting. De fiscus ziet de auto namelijk als een investering in uw bedrijf. Daarnaast biedt financial lease u alle vrijheid in de keuze voor de verzekering en het onderhoud van de auto. En u hoeft niet van tevoren na te denken over het aantal kilometers wat u per jaar gaat rijden.

Financial lease versus operational lease

Ten opzichte van operational lease kent financial lease enkele belangrijke verschillen. Als u bekend met operational lease, weet u dat de auto altijd eigendom blijft van de leasemaatschappij. U betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. Daar zijn allerlei kosten in opgenomen, zoals verzekering, belasting en het onderhoud. Ook bent u gebonden aan een maximaal aantal kilometers per jaar. Dat geldt allemaal niet voor financial lease. Hier betaalt u maandelijks voor de financiering van de auto. Dat bedrag bestaat uit de afschrijving en rente. Alle andere zaken die bij operational lease wel zijn geregeld, regelt u nu zelf. En u neemt na afloop van het contract de Volkswagen over van de leasemaatschappij.
XLLease Volkswagen financial lease

Vaststellen van de slottermijn

Het maandbedrag dat u maandelijks gaat betalen, stelt u vast voordat het contract ingaat. De hoogte van dat maandbedrag is onder meer afhankelijk van de slottermijn. De slottermijn is het bedrag dat nog open staat nadat alle maandelijkse termijnen zijn betaald. Hoe hoger het maandbedrag, des te lager de slottermijn. Wilt u na afloop van het contract een andere auto gaan rijden, dan kunt u de Volkswagen verkopen en van dat bedrag de slottermijn financieren.
XLLease Volkswagen financial lease

Slim gebruik van de slottermijn

Met de slottermijn kunt u de hoogte van het maandbedrag verlagen. Dat kan in bepaalde gevallen gunstig zijn. Bijvoorbeeld als u de komende jaren nog wilt investeren en het rendement pas over enkele jaren - als het leasecontract afloopt - verwacht. Ook voor starters komt een lager maandbedrag in de eerste jaren meestal beter uit. Het nadeel van een hogere slottermijn is dat u gedurende het gehele contract rente betaalt over het bedrag van de slottermijn.

Volkswagen financial lease voor zzp’ers

Als zzp’ers willen investeren, lopen ze vaak tegen een enorme papierwinkel op. Ze moeten jaarrekeningen laten zien en kunnen aantonen dat ze over een solide bedrijf beschikken met een goed perspectief voor de toekomst. Als u als zzp’er een Volkswagen wilt leasen bij XLLease, gaan we u niet lastig vallen met al die rompslomp. Dat maakt financial lease voor zzp’ers interessant, zowel voor bedrijfsauto’s als personenauto’s.

Samenwerking met VW dealer

XLLease werkt in Oost-Nederland samen met de dealerbedrijven van Pouw. Pouw is niet alleen merkdealer van Volkswagen, maar ook voor Audi, SEAT en Škoda en Volkswagen bedrijfswagens. Bij een bezoek aan een dealer kunt u zien welke modellen Volkswagen er zijn en u meteen laten adviseren. De dealer weet alles over actiemodellen en optiepakketten. Ook kunt u er uw Volkswagen volledig configureren en aansluitend een aanvraag voor een offerte laten opstellen. Als u al precies weet wat u wilt, kunt u de offerte ook rechtstreek bij XLLease aanvragen. We nemen de aanvraagprocedure dan stap voor stap met u door. Bekijk hier ook de andere merken die wij aanbieden met financial lease.

 

Wilt u meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van de adviseurs van Pouw. Hier kunt u ook een auto of bedrijfswagen rustig bekijken en een proefrit aanvragen.

Stel uw vraag per e-mail
Of bel direct naar: 055 203 3619