XLLease financial lease

Audi financial lease

Financial lease uw Audi bij XLLease

Audi staat voor innovatieve techniek en stijlvol design. Als u zakelijk een Audi wilt rijden zonder dat u meteen het volledige aanschafbedrag moet besteden, kan Audi financial lease uitkomst bieden. U rijdt dan precies die nieuwe Audi die u wilt, tegen een vast bedrag per maand.

Hoe werkt financial lease

Bij financial lease wordt u economisch gezien meteen de eigenaar van de auto die u kiest. Dat wil zeggen dat auto op de balans van uw bedrijf komt te staan. U kiest zelf de looptijd van het leasecontract en het bedrag dat u maandelijks wilt betalen. Aan het eind van het contract staat er nog een bedrag open. Dat noemen we de slottermijn. Als u ook die voldoet, bent u niet alleen economisch, maar ook juridisch de eigenaar van de Audi.

Financial lease en operational lease

Financial lease verschilt in een aantal opzichten van operational lease. Bij operational lease regelt de leasemaatschappij alles voor u. Bij financial lease kiest u zelf waar u de auto laat onderhouden, laat repareren bij schade en waar u de auto verzekert. Het maandbedrag dat u betaalt, is een vergoeding voor de financiering en afschrijving van de auto.

Voordelen van financial lease

Financial lease biedt ondernemers een aantal belangrijke voordelen. Zo ziet de fiscus het aanschaffen van een auto met behulp van financial lease als een investering in de onderneming. Dat levert meteen fiscale voordelen op als afschrijving, investeringsaftrek en teruggave van BTW. Een ander voordeel is de volledige vrijheid in het gebruik. Het aantal kilometers is onbeperkt en ook heeft u de vrije keuze in het verzekeren en het onderhoud van de auto.
XLLease Audi financial lease

Vaststellen slottermijn

Vooropgesteld is een slottermijn uw eigen keuze. Het gaat om het bedrag dat na het betalen van de laatste maandtermijn nog openstaat. Dat betaalt u dan tegelijk met de laatste termijn. Daarna bent u zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. U kunt er ook voor kiezen om met een hoger maandbedrag de auto gedurende het contract volledig af te betalen. De hoogte van de slottermijn bepaalt u namelijk zelf voor u het contract afsluit. Tijdens de looptijd van het contract betaalt u over die slottermijn geen aflossing, maar alleen rente.
XLLease Audi financial lease

Voor- en nadelen slottermijn

Het belangrijkste voordeel van een slottermijn is dat u daarmee uw maandbedrag verlaagt. Het maakt uw financiële ruimte groter. U kunt, zeker als de auto in een goede conditie blijft, de inruilwaarde van de auto gebruiken om de slottermijn te betalen. Het grootste nadeel van een slottermijn is dat u de gehele looptijd rente betaalt over dat bedrag en dat u het bedrag aan het eind van het contract in één keer moet voldoen.

Financial lease voor ZZP’ers

Financial lease biedt u maximale flexibiliteit in de financiering. U bepaalt namelijk zelf de looptijd van het contract en de hoogte van het maandbedrag en de slottermijn. Dat maakt deze vorm van leasen ook aantrekkelijk voor ZZP’ers, die zonder een uitgebreide papierwinkel en jaarcijfers een nieuwe auto kunnen aanschaffen op de zaak. Bij financial lease is het ook mogelijk om boetevrij af te lossen, zonder allerlei ingewikkelde her-calculaties. Voor het ingaan van het contract weet u al precies waar u financieel aan toe bent.


Aanbod financial lease

Bij XLLease werken we nauw samen met de dealerbedrijven van Pouw, met vestigingen in Gelderland en Overijssel. Pouw is merkdealer voor Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda en Volkswagen bedrijfswagens. Hier kunt u alle modellen rustig bekijken en een proefrit aanvragen. Uw dealer kan u helpen om uw auto volledig te configureren naar uw smaak en advies geven over de verschillende mogelijkheden en opties. Bij Pouw kunt u ook meteen een offerte aanvragen voor financial lease. 

Wilt u meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van de adviseurs van Pouw. Hier kunt u ook een auto of bedrijfswagen rustig bekijken en een proefrit aanvragen.

Stel uw vraag per e-mail
Of bel direct naar: 055 203 3619