Maatregelen corona

Geschreven door Liane Dijkslag
1-4-2020 | Leesduur 10 min
Geschreven door Liane Dijkslag, Office Manager
1-4-2020 | Leesduur 10 min
XLLease corona maatregelen
Ondersteunende regelingen vanwege het coronavirus. Landelijke ondersteunende regelingen op een rij.
Door de maatregelen rondom het coronavirus is voor veel ondernemers een onzekere tijd aangebroken. Als gevolg daarvan kan het zijn dat inkomsten snel teruglopen. Op deze pagina vindt u de bestaande landelijke ondersteunende regelingen op een rij. Onderaan de pagina vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over uw leaseauto’s.
XLLease nieuws
Landelijke regelingen
Lening bij uw huisbank o.b.v. verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
Om ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen te helpen zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) versoepeld. Deze aangepaste regeling is per 16 maart 2020 van kracht. Met de regeling kunnen bedrijven onder gunstigere voorwaarden geld lenen bij de bank.

Wat de regeling concreet inhoudt en welke banken hieraan deelnemen, vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Uitstel van aflossing bij uw huisbank

Naast deze extra MKB-kredieten krijgen kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen bij ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank. De regeling verschilt per bank. Bijvoorbeeld bij ING en Rabobank moet de maandelijkse rente wel doorbetaald worden, bij enkele andere banken niet. Bij ABN AMRO hoeft dit niet aangevraagd te worden, bij anderen wel. Raadpleeg (de website van) uw bank voor de mogelijkheden.

Verruiming Garantie Ondernemingsfinancieringsregeling (GO)
Met de GO-regeling helpt de overheid zowel het MKB als grote ondernemingen door middel van een 50% garantie op bankleningen en bankgaranties (met een minimum van 1,5 miljoen euro en een maximum van 50 miljoen euro per onderneming). Het maximum per onderneming wordt nu tijdelijk verruimd naar 150 miljoen euro.

Voor de details van de regeling adviseren we u te kijken op de site van de Rijksoverheid.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Er is een tijdelijke overbruggingsregeling beschikbaar voor zelfstandig ondernemers, waaronder ZZP’ers, die in de knel komen door de coronacrisis.
Er zijn 2 vormen van ondersteuning mogelijk:
Maximaal 3 maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.
Daarnaast kan een lening voor bedrijfskapitaal worden aangevraagd.

Kijk voor details over de regeling op de site van de Rijksoverheid.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)
Werkgevers kunnen een aanvraag indienen voor een substantiële tegemoetkoming in de loonkosten en hiervoor van UWV een voorschot ontvangen. Hiermee kunnen zij werknemers met een vast en met een flexibel contract de komende 3 maanden doorbetalen.

Meer details over de regeling vindt u op de site van de Rijksoverheid.

Uitstel van betaling voor verschillende belastingen

Om ondernemers te voorzien van extra liquiditeit is er de mogelijkheid om bijzonder uitstel van betaling aan te vragen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.

Verwacht u door de huidige situatie een lagere winst, dan is het bovendien raadzaam een verlaging van de voorlopige aanslag aan te vragen.
 
Vragen
We kunnen ons voorstellen dat u in deze onzekere tijd ook vragen heeft over de invloed van de maatregelen omtrent het coronavirus op lopende leasecontracten. Neemt u dan gerust contact op met uw vaste contactpersoon. Ons team staat voor u klaar. We vragen om uw begrip mocht de wachttijd wat langer zijn dan u van ons gewend bent.

Vragen en antwoorden

Mijn auto staat voor onderhoud bij de dealer. Kan ik de auto ophalen?
U kunt de auto gewoon ophalen, tenzij er iets anders met u is afgesproken.
Houd rekening met de volgende maatregelen met betrekking tot de hygiëne:
1) Kom alleen
2) Zorg voor onderlinge afstand (minimaal 1,5 meter)
3) Handen schudden is er even niet bij
4) Ontsmet contactoppervlakken.

Mijn auto zou op kantoor opgehaald worden voor onderhoud maar door het coronavirus en de maatregelen ben ik niet aanwezig. Wat moet ik doen?
In dit geval verzoeken we u zelf contact op te nemen met de dealer om de afspraak te verplaatsen.

Mijn auto heeft in de komende weken onderhoud nodig. Wat nu?
Uw dealer is bereikbaar voor het plannen van een onderhoudsbeurt. De afspraken die al zijn gemaakt gaan, zonder tegenbericht, ook gewoon door.

Mijn auto heeft schade. Wat nu?
XLLease is bereikbaar voor het plannen van een afspraak om uw schade te laten herstellen. De afspraken die al zijn gemaakt gaan, zonder tegenbericht, ook gewoon door.

Ik wil mijn banden laten wisselen. Wat nu?

Uw dealer of bandenleverancier is bereikbaar voor het plannen van een bandenwissel. De afspraken die al zijn gemaakt gaan, zonder tegenbericht, ook gewoon door.

Ik heb in de komende weken een afspraak voor onderhoud aan mijn auto. Kan de afspraak doorgaan of moet ik het annuleren?
De afspraken die al zijn gemaakt gaan gewoon door. Wilt u de afspraak liever annuleren? Neem dan zelf contact op met de dealer om de afspraak uit te stellen of te annuleren.
Bedrijfsinformatie
Geschreven door Liane Dijkslag
1-4-2020 | Leesduur 10 min
Geschreven door Liane Dijkslag | Office Manager @ XLLease
1-4-2020
Lees meer over:
Delen