EV Update maart 2023

In deze EV Update: vernieuwde Volkswagen ID.3, Porsche ontwikkelt nieuwe elektrische SUV en Jeep Avenger EV auto van het jaar 2023.
Geschreven door het Redactieteam
28-3-2023 | Leesduur 6 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
28-3-2023 | Leesduur 6 min
EV update maart 2023

Vernieuwde Volkswagen ID.3: sneller laden, meer actieradius

De Volkswagen ID.3 is grondig vernieuwd. Zowel aan de buiten- als de binnenkant onderging de succesvolle EV van Volkswagen belangrijke wijzigingen, waaruit we een kleine greep doen. Zo bezorgt een aangescherpt design de ID.3 een strakkere look en een extra lage luchtweerstand, wat gunstig is voor het stroomverbruik. Van binnen is de vernieuwde ID.3 voorzien van zachtere, hoogwaardig ogende materialen en een 12-inch infotainmentscherm met een verbeterde menustructuur. Volkswagen breidde ook het head-up display uit van de ID.3. Dit laat nu niet alleen snelheid en voertuigfuncties zien, maar ook navigatie-aanwijzingen. De rijhulpsystemen kregen naast de al bestaande mogelijkheden diverse nieuwe functies. Zo krijgt de bestuurder nu ook waarschuwingen voor ongevallen, stilstaand verkeer en ander onheil, en kan de ID.3 zelfstandig parkeren. Van de vele wijzigingen noemen we ook de verbeterde actieradius van de ID.3. Voor de ID.3 Pro S bedraagt die naar verwachting 546 kilometer (WLTP) en voor de ID.3 Pro, die een iets lichter accupakket heeft, is dat 426 kilometer. Laden gaat met de vernieuwde ID.3 sneller. Zo heeft de Volkswagen ID.3 Pro S een snellaadvermogen van 170 kW, waarmee je in dertig minuten laadt van 5 naar 80%. Bij de ID.3 Pro komen daar vijf minuten bij

Wilt u weten wat de bijtelling is voor EV-modellen van Volkswagen of van andere elektrische auto’s? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen.  

 

Porsche ontwikkelt nieuwe elektrische SUV in het topsegment

Als alles goed gaat rijdt er vanaf 2027 een nieuwe elektrische Porsche op de wegen. Het gaat om een grote en zeer sportieve SUV, met plek voor zeven personen. De verwachte prestaties liegen er niet om. De nieuwe elektrische SUV lanceert zichzelf in twee seconden van nul naar honderd kilometer per uur, terwijl de verwachte actieradius zo’n 700 kilometer bedraagt. Het zal een van de absolute topmodellen van Porsche worden, dat toch al flink aan de weg timmert op EV-gebied. Zo brengt het Duitse premiummerk dit jaar de vernieuwde versie van de Taycan op de markt. In 2024 introduceert Porsche de Macan EV, een jaar later gevolgd door de elektrische Boxster, Cayman en Panamera. Tot slot zal rond 2025 de Porsche Cayenne waarschijnlijk verkrijgbaar zijn met elektrische aandrijving.


Jeep Avenger EV gekroond tot Europese Auto van het Jaar 2023

De Jeep Avenger EV is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2023. Daarmee is er, na de KIA EV6 in 2022, opnieuw een elektrische auto vandoor gegaan met de eerste plaats bij de Europese Auto van het Jaar verkiezing. De Jeep Avenger EV is een compacte en praktische SUV met veel gebruiksgemak, en bovendien scherp geprijsd. Dat maakt hem ook in de lease zeer aantrekkelijk. De actieradius van de Jeep Avenger EV bedraagt zo’n 400 kilometer (WLTP) en snelladen van 20 tot 80% gaat in slechts 24 minuten. De Jeep Avenger versloeg bij de verkiezing onder meer de Volkswagen ID.Buzz, de elektrische opvolger van de iconische Volkswagenbus, die eindigde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar de Nissan Ariya, een elektrische SUV. Allemaal elektrische auto’s dus. Het maakt eens te meer duidelijk hoe de toekomst van de autowereld eruit ziet.

Naast de Europese Auto van het Jaar verkiezing, vond in Nederland ook de verkiezing EV van het jaar 2023 plaats, georganiseerd door de Vereniging van Zakelijke Rijders. Deze verkiezing kent drie categorieën, waarbij dit keer de Peugeot e-208 won in het middensegment, de Kia EV6 in het hogere segment en de Mercedes EQE in het topsegment. De Mercedes EQE eindigde tevens als overall winnaar en mag zich daarmee een jaar lang EV van het Jaar 2023 noemen.

Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
28-3-2023 | Leesduur 6 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
28-3-2023
Lees meer over:
Delen