Steeds meer goedkope elektrische auto’s in de zakelijke lease

Er zijn al heel wat betaalbare elektrische auto’s op de markt en er komen er steeds meer bij. Dat betekent meer keuze in goedkope elektrische auto's mét gunstige bijtelling en actieradius.
Geschreven door het Redactieteam
7-12-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
7-12-2023 | Leesduur 5 min
Afbeelding EV update juni 2022

Wat zijn de meest betaalbare elektrische auto’s?

Blikvanger van dit moment is de nieuwe Citroën ë-C3, die sinds kort is te bestellen. Met zijn prijs vanaf € 24.290,- en WLTP-actieradius van 320 kilometer is deze ruime elektrische stadsauto baanbrekend. In de zakelijke lease lijkt de ë-C3 een ijzersterk aanbod te gaan vormen. En een elektrische auto van onder de € 20.000,-? Ook daar gaat Citroën voor zorgen, want in 2025 komt het Franse automerk met een goedkope basisversie van de ë-C3 die minder dan € 20.000,- zal kosten. 

Een goedkope elektrische auto van rond de € 20.000,- die nu al is te verkrijgen, is de Dacia Spring Electric. Deze EV kost € 20.710,- en doet het met een actieradius van 230 kilometer voor die prijs ronduit goed. In hetzelfde segment als de Spring Electric bevinden zich onder meer de elektrische Renault Twingo en de Smart ForTwo EQ. Wie wat meer actieradius en ruimte wil, maakt met de BYD Dolphin een goede keuze. Voor een prijs van € 29.025,- kun je met deze elektrische auto rekenen op een actieradius van 340 kilometer. 

Extra lage leaseprijs Volkswagen ID.4 en ID.5 

Ook in de middenklasse groeit de betaalbaarheid van de elektrische auto. Dat komt niet alleen door nieuwe modellen, maar ook door prijsverlagingen en extra scherpe leaseprijzen. Zo zijn bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 en ID.5 nu erg interessant. Beide zijn tijdelijk fors in prijs verlaagd en te leasen vanaf € 589,-. Volop voordeel dus met de ID.4 en ID.5, die veel ruimte koppelen aan een hoog rijbereik en uitstekende prestaties. Ze zijn er met een actieradius tot ruim 500 kilometer en een vermogen tot 300 pk. Daarnaast zijn de Volkswagen ID.4 en de ID.5 ook nog eens uit voorraad leverbaar. XLLease informeert u graag over de mogelijkheden. Bent u op zoek naar een grote en betaalbare elektrische middenklasser in de zakelijke lease? Ook dan zijn er dus aantrekkelijke opties. 

Vooruitblik: prijzen elektrische auto’s blijven dalen

Met 2024 in zicht komen er ook in het nieuwe jaar weer veel nieuwe elektrische auto’s op de markt.  Zoals de Volvo EX30, een elektrische SUV met een geweldige veiligheidsuitrusting en sterke prestaties. Met een prijs van onder de € 40.000,- zal hij in zijn segment tot de meest betaalbare EV’s behoren. Ook de nieuwe elektrische Opel Astra doet zijn intrede. Hij komt er als hatchback met 416 kilometer rijbereik en 156 pk. Opel presenteert in 2024 ook de elektrische Sports Tourer, een stationwagen met een actieradius tot 445 kilometer. 

Wat verder in de toekomst, in 2025, verwachten we de elektrische variant van de Volkswagen Polo: de ID.2. Hij zal volgens de Volkswagen Groep minder dan € 25.000,- gaan kosten, dankzij lagere kosten van het accupakket. Kortom, de betaalbaarheid van de elektrische auto blijft snel toenemen.  Een goedkope elektrische auto in de zakelijke lease past zo voor steeds meer leaserijders in hun budget, zonder concessies te doen in ruimte en comfort.

Wilt u weten wat de bijtelling is voor de elektrische auto van uw keuze? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen.

Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
7-12-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
7-12-2023
Lees meer over:
Delen