De nieuwe Audi Q6 e-tron leasen

De nieuwe Audi Q6 e-tron leasen. Toonaangevende elektrische auto met geavanceerde technologie, snelle laadtijden, grote actieradius en hoog trekgewicht. Lees onze review.
Geschreven door het Redactieteam
8-4-2024 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
8-4-2024 | Leesduur 4 min
Audi Q6 e-tron leasen | XLLease

Met de onthulling van de nieuwe Audi Q6 e-tron zet Audi een nieuwe standaard in elektrisch rijden. Hij onderscheidt zich door zijn state of the art technologie, uitgebreide infotainment en geavanceerde rijhulp- en veiligheidssystemen. Samen met zijn sterke prestaties maakt dat de nieuwe Audi Q6 e-tron toonaangevend in het segment van de grotere zakelijke elektrische leaseauto’s.

 

De nieuwe Audi Q6 e-tron zet een nieuwe standaard

De Audi Q6 e-tron doet de bekende Audi-slogan ‘voorsprong door techniek’ meer dan ooit eer aan. Zo is de nieuwe Q6 e-tron de eerste Audi die staat op het geavanceerde PPE-platform (Premium Platform Electric). Dit zorgt onder meer voor een maximale interieurruimte en is door Audi samen met Porsche ontwikkeld. De Q6 e-tron komt er in twee carrosserievarianten: eerst als SUV en daarna ook als Q6 e-tron sportback. Hij wordt bestelbaar in april en zet zowel qua technologie, infotainment als veiligheid een nieuwe standaard. Ook onderscheidt hij zich door de aandacht voor duurzaamheid. Zo is veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, onder meer voor de hemel- en stoelbekleding. Naast de 388 pk sterke Q6 e-tron verschijnt ook de extra krachtige SQ6 e-tron, die een vermogen heeft van 518 pk.

 

Actieradius Audi Q6 e-tron en accupakket

De Audi Q6 e-tron is voorzien van een accupakket van 100 kWh en blinkt uit door zijn snelle laadtijden. Dat komt onder meer doordat de nieuwe Q6 e-tron beschikt over een 800-Volts boordsysteem, dat een laadsnelheid van 270 kW mogelijk maakt. Dat zorgt voor zeer snel laden: in slechts tien minuten heeft u er bij een HPC-lader al 255 kilometer aan actieradius bij. Ook de laadtijd van 10 naar 80% is met 21 minuten bijzonder kort. De actieradius van de Q6 e-tron is uitstekend en bedraagt maximaal 625 kilometer (WLTP). Ook de verdere prestaties zijn indrukwekkend. De Audi Q6 e-tron heeft een topsnelheid van 210 km/u en brengt u vanuit stilstand in 5,9 seconden naar 100 km/u. De extra sterke SQ6 e-tron doet daar slechts 4,3 seconden over en bereikt zijn top bij 230 km/u.

 

De Audi Q6 e-tron combineert royale afmetingen met een hoog trekgewicht

De nieuwe Audi Q6 e-tron is een ijzersterk aanbod als zakelijke elektrische leaseauto. Tegelijk is hij een ideale reisauto, bijvoorbeeld tijdens vakantie. Hij koppelt comfort en gebruiksgemak aan een zeer royale binnenruimte. De Audi Q6 e-tron is 4,77 meter lang en 1,93 breed en biedt een bagageruimte van 526 liter. Met omgeklapte achterbank is dat 1517 liter. Daarbij komt nog de frunk aan de voorkant, die ideaal is om bijvoorbeeld de laadkabel in op te bergen. Wilt u met een caravan op pad? De nieuwe Audi Q6 e-tron lijkt er speciaal voor gemaakt: hij heeft een maximaal trekgewicht van maar liefst 2.400 kilo. Daarmee behoort de Audi Q6 e-tron tot de absolute top van de totale EV-markt.  

 

De nieuwe Audi Q6 e-tron zien en ervaren

De nieuwe Audi Q6 e-tron is een fantastische auto om te zien en te ervaren. Zijn stoere design combineert hij met een ruim 5-persoons interieur dat beschikt over tal van geavanceerde (al dan niet optionele) voorzieningen. Brede panoramaschermen voor bestuurder en bijrijder, een augmented reality head-up display, een bedieningsunit in de bestuurdersdeur, 3D-geluid en hoofdsteunluidsprekers: dit is slechts een kleine greep uit de USP’s van de nieuwe Audi Q6 e-tron. Bijzonder is het interactielicht onderaan de voorruit van de Q6 e-tron. Het helpt de bestuurder met extra inzicht in rijbewegingen via een uitgebreid kleurenspectrum met makkelijk te begrijpen effecten. Tot de uitgebreide rijhulp- en veiligheidssystemen behoren onder meer een adaptieve rijassistent, radarsensoren, een frontcamera, parkeerassistentie achter en lane departure warning. Uniek zijn de slimme oled-achterlichten van de nieuwe Audi Q6 e-tron. Ze zijn voorzien van sensoren en kunnen waarschuwingssymbolen aan achteropkomend verkeer tonen zodra het nodig is.

 

Zakelijke leaseprijs van de nieuwe Audi Q6 e-tron

De zakelijke leaseprijs van de nieuwe Audi Q6 e-tron was op het moment van publicatie van dit artikel nog niet bekend, maar deze volgt op zeer korte termijn. Wilt u weten wat de bijtelling is voor de nieuwe Audi Q6 e-tron? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen. Advies nodig? Onze leasespecialisten helpen u graag.

Advies aanvragen

Auto nieuws
Elektrisch rijden
Geschreven door het Redactieteam
8-4-2024 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
8-4-2024
Lees meer over:
Delen