De nieuwe Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo

Geschreven door het Redactieteam
16-3-2022 | Leesduur 7 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
16-3-2022 | Leesduur 7 min
Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo
De nieuwe Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo: Iconen voor een nieuw tijdperk
Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens presenteren de nieuwe ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. Deze twee geheel CO2-neutraal geproduceerde nieuwkomers zijn het moderne, elektrisch aangedreven equivalent van een iconische klassieker: de Volkswagen T1 bus. De ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn vanaf mei te bestellen.


Heel veel ruimte en comfort

Bij het maken van de ID. Buzz is er extra aandacht besteed aan het creëren van veel ruimte, Volkswagen heeft gedacht aan alle mogelijke manieren om ruimte te besparen. Zo heb je ruimte voor 5 inzittenden in de bus, later zal er nog een 6 en 7 zits versie beschikbaar worden van de ID. Buzz. Naast ruimte voor 5 inzittenden aan boord, is er nog plek voor 1.121 liter aan bagage in de bus. Met de tweede zitplaats dichtgeklapt wordt de bagageruimte vergroot met 2.205 liter. De ID. Buzz Cargo zal beschikbaar worden met 2 of 3 zitplaatsen voorin, naast de bestuurder stoel. Met een laadvermogen van 650 KG heeft de ID. Buzz Cargo een laadvolume van 3,9 kuub, goed voor bijvoorbeeld twee europallets. 


Hypermodern

De ID. Buzz is ontworpen met veel liefde voor detail. De auto is gebouwd in de Duitse stad Hannover, waar ook de Volkswagen Multivan van de productielijn rolt. Daar word de ID. Buzz gemaakt met de hoogste kwaliteit eisen. Met meer dan genoeg ruimte om samen een film te kijken of languit te lezen houden ondertussen de slimme assistenten altijd een oogje in het zeil. In de ID. Buzz ben je altijd verbonden met het internet, zo mis je nooit wat van de wereld om je heen. Wanneer je even een offline cruise wilt maken kan dat natuurlijk ook, door alle systemen uit te schakelen. 

De ID. Buzz is het resultaat van de duurzame koers van Volkswagen. Een voorbeeld hiervan zijn de materialen voor het interieur. De ID. Buzz maakt geen gebruik van leer of andere dierlijk materialen. De stoffen die in de ID. Buzz zitten zijn stoffen die het zelfde luxe uitstralen als leer, maar ze zijn gemaakt van gerecyclede producten, zoals petflessen. Dit maakt de ID. Buzz een erg duurzame auto. 

Volledig elektrisch

De ID. Buzz en de ID. Buzz Cargo zullen beschikbaar worden met een volledig elektrische motor. De elektrische motor zal een accupakket hebben van 77 kWh dat een 150 kW sterke elektromotor met maximaal 310 Nm aan koppel vanuit de achterwielen de auto vooruit brengt. De topsnelheid van de ID. Buzz is begrenst op 145 km/u. Aan de laadpaal wordt het accupakket opgeladen met een vermogen van 11kW, in 30 minuten is het accupakket van de ID. Buzz weer opgeladen van 5% tot en met 80%. Met een actieradius van 420 kilometer, hoef je de laadpaal ook niet vaak te zien. 


Nieuwe assistentiesystemen

Volkswagen beschikt over een van de beste veilig en assistentiesystemen op heel de auto markt. De nieuwe ID. Buzz en ID. Buzz Cargo beschikken over de nieuwste assistentiesystemen die Volkswagen in zijn handen heeft. Een voorbeeld van een verbeterde systeem van Volkswagen die op de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zitten is de 'Travel Assist'. Dit is een systeem dat Volkswagen heeft ontwikkeld dat drie assistentie systemen combineert die je helpen bij sturen, remmen, optrekken weggebruikers op afstand houden. Andere slimme rijassistenten zijn onder meer 'Car 2X', dit systeem geeft je waarschuwingen en gevarenwaarschuwingen in je directe omgeving. 'Trained Park Assist' is ook een van de rijsystemen die Volkswagen te bieden heeft in de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. Dit is een systeem waarbij de auto een route en/of parkeerplaats onthoudt, wanneer je de volgende keer op het zelfde route rijdt zal de auto je automatisch gaan helpen met sturen, remmen en gassen. 

Wilt u meer informatie over elektrisch leasen? Bekijk onze elektrisch rijden pagina en onze elektrische auto's aanbod.

 

Heeft u meer vragen over de nieuwe Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
16-3-2022 | Leesduur 7 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
16-3-2022
Lees meer over:
Delen