Verwachte elektrische auto's

De vraag naar elektrische auto's groeit sterk. In 2022 verwachten we dus ook weer een hele nieuwe range met nieuwe elektrische auto's. De Volkswagen ID. Buzz is hier een mooi voorbeeld van. Lees hier welke auto's er nog meer op de markt komen!
Geschreven door het Redactieteam
23-11-2021 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
23-11-2021 | Leesduur 5 min
De vraag naar elektrische auto's groeit sterk. In 2022 verwachten we ook weer veel nieuwe elektrische auto's op de markt. Lees hier welke we kunnen verwachten.

CUPRA Born:
De CUPRA Born is een VW ID.3 die er wat sportiever uitziet. Het is een ruim, comfortabel en compleet model. Uniek is dat deze auto van het VAG-Concern alleen online te bestellen is. Dus buiten het dealernetwerk om 5 jaar gratis onderhoud en APK is inbegrepen! Ook dit jaar nog volop leverbaar met 12% bijtelling. Naast de goede prijs rijdt de CUPRA ook nog eens heel goed. Dit model wordt geleverd met een 204 pk sterke achterwielaandrijving en 58 kWh-accu. Hiermee moet dit model een actieradius van 420 km behalen. Zet deze auto het merk CUPRA écht op de kaart? Bij XLLease hebben we nú al een goede deal op de CUPRA Born. Bekijk hem hier.

ID. Buzz: 
Dit is het langverwachte antwoord op de al lang geleden gestelde vraag; een elektrische bedrijfswagen met een fatsoenlijke range tegen een fatsoenlijke prijs. De ID. Family krijgt nu namelijk een nieuwe aanvulling met de ID. Buzz. De Buzz gaat twee elektromotoren krijgen met vierwielaandrijving en zit qua formaat tussen de Caddy Maxi en de Transporter in. Het is dé auto voor de ondernemer die voor klussen in de grote steden moet zijn waar je met een diesel straks niet meer kan komen. Dit is een mooi visitekaartje voor het bedrijf! Vanaf 2022 gaat de productie beginnen van de veelbelovende ID. Buzz.  

Volkswagen is daarnaast een samenwerking aangegaan met NVIDIA, een organisatie die leider is op het gebied van visuele computertechnologie. Deze samenwerking moet er voor zorgen dat de ID. Buzz uiteindelijk ook zelf kan rijden.

BMW i4:
BMW i4 is de eerste volledig elektrische Gran Coupé die zeer uitstekende dynamiek combineert met een hoog comfort en optimale dagelijkse bruikbaarheid. Dit model is uitgerust met de BMW eDrive-technologie en behaalt zeer indrukwekkende prestatiecijfers van 400kW/544 pk. De BMW biedt tot 590 km rijbereik. Met innovatieve technologieën zoals de energieterugwinning wordt er extra rijbereik gegarandeerd . De BMW i4 wordt eind dit jaar verwacht in de showrooms met een vanaf prijs van € 60.697.

BMW iX: 
De eerste mooie elektrische sedan met ook een mooi interieur. Ziet er uit als een BMW en rijdt als een BMW. Dit is het eerste model dat gebaseerd is op de toekomstige technieken van BMW Group. Alle plannen van BMW op het gebied van elektrische mobiliteit, autonoom rijden en connectiviteit zijn nu al aanwezig in de iX.
BMW heeft begrepen dat niet iedereen zich in een elektrische SUV wenst te verplaatsen. De vanafprijs is iets meer dan € 60.000. Deze is dus helaas niet voor iedereen weggelegd. De BMW iX wordt eind dit jaar verwacht. 

Renault Megane E-Tech: 
Renault was er al vroeg bij op het gebied van EV, maar had nog geen volwaardige elektrische gezinsauto. Hier komt snel verandering in met de Renault Megane E-Tech, die vanaf februari 2022 te bestellen is. Een mooie, redelijk traditioneel gevormde elektrische hatchback van Renault met 470 km actieradius en 220 pk. Als de prijs goed is zou dit zomaar eens een knaller kunnen worden. 

Nissan Ariya: 
Het succes dat Nissan heeft behaald in Europa met de Qashqai wilt het bedrijf doorzetten met een volledig elektrische variant namelijk de Ariya. De eerste elektrische SUV van Nissan is verkrijgbaar met 2 verschillende accupakketten; 63KWh en 87 KWh. De laatste heeft een prima bereik van 500km (WLTP).  Deze versie is ook met een spectaculaire 394 pk te krijgen maar de actieradius dat verschilt van 400 tot 500 kilometer! De lancering van de Nissan wordt verwacht in het voorjaar van 2022. 

Kia EV6:
De Kia EV6 (is net gearriveerd en blijkt beter te zijn dan Tesla + VAG-alternatieven volgens de pers). Een auto met high performance elektrische cross-over die onlangs met diverse varianten op de markt is gekomen. Met een bereik van meer dan 500km, ultra-snelladen (100km in minder dan 5 seconden!) en een trekgewicht tot 1600kg is dit zeker een auto waar rekening mee gehouden moet worden. Een opvallende led strip onder de vlak liggen achterruit maakt de Kia uniek. Al vanaf € 43.505,- te koop en de duurdere modellen gaan boven de € 62.000.

Hyundai IONIQ 5:
De Hyundai I 5 is een volledig elektrische middelgrote SUV die zeer goede prestaties levert. De IONIQ 5 laadt ultrasnel op en onderscheid zich vooral met de zonnepanelen op het dak. Samen met zusje KIA EV6 een ijzersterke aanbieding in het zakelijke segment. De vanafprijs ligt alleen iets hoger en de maximale actieradius is iets lager (480 km). De auto’s zijn qua uiterlijk totaal verschillend maar onderhuids veelal hetzelfde. Een leuke gimmick is ‘vehicle to load’. Zowel binnen als buiten de auto zit een aansluiting waarop je met behulp van een omvormer andere elektrische apparaten kunt aansluiten. Bestel de Hyundai IONIQ 5 nu en rijd dit jaar nog

Audi Q6 e-tron:
De Audi Q6 e-tron wordt de grotere broer van de Q4 e-tron. Dit formaat ligt tussen de Q5 en de Q7 in. Deze Q6 wordt weer een stap vooruit ten opzichte van de basis e-tron GT en de Taycan. Denk aan snel laden met minimaal 270 kW laadvermogen en een actieradius van meer dan 500 km. De Q6 e-tron wordt in 2022 verwacht.

Polestar 3:
De Polestar 3 is de opvolger dan de Polestar 2. De fabrikant spreekt over een performance-SUV en krijgt het formaat van de Volvo XC60 of zelfs de XC90. Op deze manier wordt het een andere type auto dan de voorgaande modellen. Wel gaat Polestar meer een eigen kant op qua karakter. De vorige modellen hadden namelijk nog veel weg van Volvo. In 2022 begint de productie van de Polestar 3.

Subaru Solterra:
De elektrische SUV van Subaru gaat zoals eerder aangekondigd Solterra heten. Deze auto heeft veel weg van de later gepresenteerde Toyota Bz4X concept. Dit is in feite dezelfde auto, de Japanse merken werken samen met dit model. Deze SUV is voor alle soorten wegen geschikt en wordt een echte 'go-anywhere-vehicle'. Ook wordt er gerekend op een maximale actieradius van 450 kilometer. De Solterra zal begin 2022 op de markt verschijnen, ook in Europa.

 

Wilt u mee weten over elektrisch leasen en de mogelijkheden voor uw bedrijf en werknemers? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. We praten u graag bij!
Auto nieuws
Elektrisch rijden
Geschreven door het Redactieteam
23-11-2021 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
23-11-2021
Lees meer over:
Delen