EV Update oktober 2022

In deze EV Update: Aankondiging elektrische Škoda Octavia, veel EV-nieuws bij tal van merken, en NIO bouwt batterijwisselstations in Europa ​ ​
Geschreven door het Redactieteam
20-10-2022 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
20-10-2022 | Leesduur 4 min
EV update oktober 2022

De maandelijkse EV Update van XLLease, met nieuws, tips en meer over elektrisch rijden en leasen.


 

Škoda: aankondiging elektrische OCTAVIA

De Škoda Octavia is al jaren een van de grote succesnummers van de Volkswagen Group. Met name de Combi is populair onder leaserijders. Ga maar na: voor een zeer scherpe prijs rijd je in een auto van uiterst solide kwaliteit, met uitstekende rijeigenschappen en met een binnenruimte die tot de grootste van zijn klasse behoort. Om het succes van de Octavia optimaal voort te blijven zetten zal het niemand verbazen dat ŠKODA recent de komst heeft aangekondigd van een nieuwe, geheel elektrische Octavia. De elektrische Škoda Octavia krijgt naar verluid een accu van 89 kWh, die garant zou moeten staan voor een actieradius van bijna 600 kilometer (WLTP gemeten). Dat is een uitstekend rijbereik. De elektrische Octavia zal volgens de berichten in 2026 op de markt komen. Dat duurt dus nog wel eventjes, maar het is het wachten waard. En wie al eerder een volledig elektrische Škoda wil leasen, kan bij Škoda nu al kiezen uit diverse andere elektrische modellen. Voorbeelden daarvan zijn de elektrische Škoda Citigo iV en de Škoda Enyaq iV, een van de populairste elektrische auto’s van dit moment.


Wilt u weten wat de bijtelling is voor EV-modellen van Škoda of van andere elektrische auto’s? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen.


Ook veel EV-modellennieuws bij andere merken


Škoda is niet het enige merk met in het oog springend EV-nieuws. Zo heeft Peugeot bekend gemaakt dat de Peugeot e-208 binnenkort een nieuwe aandrijflijn krijgt, met een elektromotor van 115 kW en een accupakket van 51 kWh. De nieuwe aandrijflijn is volgens Peugeot bijzonder efficiënt en zou de e-208 een WLTP-actieradius moeten bezorgen van 400 kilometer. De e-208 met nieuwe aandrijflijn is in 2023 leverbaar. Volgend jaar moet ook de elektrische Citroën C3 verschijnen, zo heeft Citroën bekend gemaakt. De specificaties van de elektrische C3 zullen in de buurt liggen van vergelijkbare modellen van de andere merken van het Stellantis-concern, waartoe ook Citroën behoort. Het gaat daarbij om de Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e. Een ander merk van Stellantis, te weten Jeep, heeft zijn allereerste EV geïntroduceerd: de Jeep Avenger. De Avenger is een compacte SUV met duidelijk herkenbare Jeep-looks en heeft een rijbereik van 400 kilometer (WLTP). De nieuwe EV van Jeep staat volgens Stellantis begin 2023 in de Nederlandse showrooms. Tot slot ook nieuws van Smart: binnenkort is de elektrische Smart #1 te bestellen. Dit geheel nieuwe model van Smart zal de concurrentie aangaan met EV’s als de Volkswagen ID.3, de CUPRA Born en de MG4 Electric, en is volgend jaar leverbaar.

Bouw batterijwisselstations NIO

In de vorige EV Update berichtten we u al over de komst van de NIO ET7, de grote elektrische sedan die nog dit jaar leverbaar zal zijn in Nederland. Een van de onderscheidende kenmerken waarmee NIO een plek op de markt voor elektrische auto’s wil veroveren is de verwisselbaarheid van de accu’s van zijn EV’s. Het Chinese merk heeft aangekondigd in de komende drie jaar duizend wisselstations te gaan bouwen buiten de Chinese thuismarkt. De meeste van die wisselstations zullen volgens NIO in Europa komen te staan. Iedere NIO-rijder kan daar dan de accu van zijn NIO in een paar minuten omruilen voor een volle accu. Om dat omruilen goed mogelijk te maken vallen de accu’s van NIO onder een speciale leaseconstructie die de EV-producent heeft opgezet. In september heeft NIO zijn eerste Europese fabriek geopend waar de wisselstations worden geproduceerd voor de accu’s van zijn elektrische auto’s. Omruilen in plaats van laden: gaat NIO hiermee een trend zetten in het EV-landschap? We houden het in de gaten voor u!

 

 

 

Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
20-10-2022 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
20-10-2022
Lees meer over:
Delen