EV Update mei 2023

In deze EV Update: Hogere actieradius voor Volvo XC40 Recharge, nieuwe CUPRA Tavascan, Jeep Avenger beste elektrische auto 2023 volgens TopGear, meer laadpalen in EU.
Geschreven door het Redactieteam
30-5-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
30-5-2023 | Leesduur 5 min
EV update maart 2023

Upgrade bezorgt Volvo XC40 Recharge fors hogere actieradius

Goed nieuws voor liefhebbers van Volvo, want de Zweedse autofabrikant komt met een mooie upgrade voor de elektrische XC40 Recharge. Het meest in het oog springt de verandering van voorwielaandrijving naar achterwielaandrijving. Volvo heeft hier zowel met het oog op prestaties als veiligheid voor gekozen. Ontzettend veel vermogen op de voorwielen zonder dat dit invloed heeft op de besturing, gaat namelijk niet altijd samen. Daarnaast is het accupakket van deze elektrische auto verbeterd: de energiedichtheid is met vijf procent toegenomen. Al deze aanscherpingen zorgen ervoor dat de range van de Volvo XC40 Recharge flink is gestegen. Het maximale bereik van deze Zweedse EV is nu 572 kilometer (WLTP) voor de versie Single Motor Extended Range. In de extra krachtige Twin Motor-versie heeft de XC40 Recharge een actieradius van 528 kilometer.

 

Nieuwe elektrische SUV: CUPRA Tavascan

Het sportieve CUPRA heeft een elektrische SUV gelanceerd, de CUPRA Tavascan. Hij komt er in twee samenstellingen: de Endurance en de VZ. Deze laatste is de krachtigste uitvoering en heeft 340 pk, waarmee de Tavascan in 5,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. Beide versies hebben een accupakket van 77 kWh. Met de zuinigste versie van deze elektrische SUV kom je daar tot 550 kilometer ver mee (WLTP). Ook het opladen van deze EV pakt CUPRA sportief aan, want bij een snellaadstation gaat de accu in een klein halfuur van 10 naar 80%. Als bestuurder van deze elektrische auto ben je er dus van verzekerd dat je snel weer onderweg bent. Volgens de laatste berichten gaat de CUPRA Tavascan medio dit jaar in productie. 

Wilt u weten wat de bijtelling is voor de Volvo XC40 Recharge of andere elektrische auto’s? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen.


TopGear: Jeep Avenger is beste EV van 2023 

De elektrische Jeep Avenger, eerder uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar, is nu ook beloond met twee awards door TopGear.com: Electric Car of the Year en Best Electric City Car. Volgens TopGear ziet de Jeep Avenger er goed uit, beschikt hij over vertrouwde, verbeterde techniek en is hij door zijn prijsstelling een toegankelijke elektrische auto. Verder roemt TopGear het relatief compacte formaat. Het maakt de Avenger zeer handzaam, zelfs in nauwe straatjes. Tegelijk is hij opvallend ruim, met achterin genoeg plek voor volwassenen en een behoorlijke bagageruimte. De Avenger is goed geschikt voor langere roadtrips, want zijn actieradius is bijna 400 kilometer (WLTP) en hij laadt met 100 kWh bij snelladers. Daarbij is de in Europa ontworpen en gebouwde Jeep Avenger ook nog eens geschikt voor licht terreinrijden. Een ware alleskunner, die niet voor niets alweer in de prijzen valt. 

 

Meer laadpalen en eenvoudiger betalen in Europa

De Europese Unie is het eens geworden over een plan voor het plaatsen van meer laadpalen langs de belangrijkste Europese snelwegen. Het EU-plan schrijft ook voor dat er langs deze snelwegen minstens elke 60 kilometer een snellaadstation beschikbaar moet zijn voor het opladen van EV’s. Daarnaast wordt ook het betalen bij laadpalen makkelijker. Zo bepaalt het plan dat de prijzen van verschillende aanbieders redelijk moeten zijn en dat ze goed vergeleken moeten kunnen worden. Kortom, over een aantal jaar ben je als EV-rijder binnen Europa verzekerd van een optimale infrastructuur om op je bestemming te komen. Het EU-plan maakt voorgoed een eind aan range anxiety

 

Meer weten over elektrisch leasen
Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
30-5-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
30-5-2023
Lees meer over:
Delen