EV Update juli 2023 - Elektrische reisauto's

In deze EV Update: de EV als ideale reisauto, de introductie van de Volvo EX30, BMW i5 en NIO ET5 Touring
Geschreven door het Redactieteam
13-7-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
13-7-2023 | Leesduur 5 min
Nio ET5 leasen

Het aanbod aan elektrische auto’s blijft groeien en mensen kiezen er vaker voor om met een EV naar een buitenlandse vakantiebestemming te reizen. In de beginjaren van het EV-tijdperk moest u daar misschien een pionier voor zijn, maar tegenwoordig is een EV de ideale auto om mee op vakantie te gaan. Zo komen er in Europa snel meer laadmogelijkheden bij en zijn er meer elektrische auto’s die een flinke caravan kunnen trekken. De afgelopen tijd zijn er tal van elektrische modellen geïntroduceerd die geschikt zijn voor verdere vakantiereizen. We belichten drie nieuwe modellen die nu al te bestellen zijn en de komende maanden op de weg verschijnen: de Volvo EX30, de BMW i5 en de NIO ET5 Touring.

Volvo EX30

De Volvo EX30 is de meest compacte SUV ooit gemaakt door het Zweedse merk, maar dat wil niet zeggen dat deze nieuwe EV onderdoet voor andere Volvo-modellen. Sterker nog, de Volvo EX30 is een indrukwekkende elektrische auto. De variant met de sterkste aandrijflijn is de snelste Volvo ooit en sprint in 3,6 seconden naar de 100 km/u. Ook de actieradius is prima in orde. Met een bereik van 480 kilometer voor de Extended Range-versie bereikt u na een paar laadstops al de Franse Alpen. En de laadstops die u maakt hoeven bovendien niet lang te duren, want de Volvo EX30 laadt aan de snellader in 25 minuten van 10 naar 80 procent. Een caravan mee? De EX30 mag afhankelijk van de motorisering 1.400-1600 kg trekken. Verder zit de EX30 vol met allerlei veiligheidssystemen, zoals gebruikelijk bij Volvo. Dat alles maakt de EX30 tot een ideale auto voor onbezorgde vakantiereizen.

BMW i5

De BMW i5 is de elektrische variant van de nieuwe BMW 5-serie, die dit najaar op de Nederlandse wegen te zien zal zijn. De i5 gooit in alle opzichten hoge ogen, zoals u kunt verwachten van een merk als BMW. Zo is de krachtigste variant van de i5 uitgerust met elektromotoren die samen maar liefst 601 pk leveren, waardoor deze elektrische auto in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u schiet. Afhankelijk van de gekozen variant komt u met de i5 tussen de 455 en 582 kilometer ver op een acculading. Dat is voor een auto van dit formaat (de i5 is ruim vijf meter lang) een prima bereik. Het trekgewicht is met een indrukwekkende 2.000 kg genoeg voor een serieuze caravan. De i5 is een auto van premium kwaliteit, het interieur is modern en biedt ook op de achterbank reiscomfort voor volwassenen. En goed om te weten: wat blijft is BMW’s bekende iDrive-knop, de fijne functie om het grote scherm mee te bedienen tijdens het rijden.

NIO ET5 Touring

De NIO ET5 Touring is een mooie toevoeging aan het assortiment van dit aan de weg timmerende Chinese merk. Het is een van de eerste elektrische stationwagens op de markt. De ET5 biedt een actieradius van 550 kilometer en accelereert in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Zoals het een echte station betaamd, is er flexibel laadgemak. De achterbank kan in delen plat, zodat de ski’s of surfplank ook meekunnen. Met een trekgewicht van 1.400 kg zijn een compacte caravan of aanhanger geen probleem. Binnenin is er ruimte voor heel het gezin. Het grote panoramadak en de lichte interieurstijlen versterken het ruimtelijke gevoel. Leuk detail: In de laadruimte is een zaklantaarn ondergebracht die kan dienen als bijvoorbeeld uw tentverlichting.

Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen.

Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
13-7-2023 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
13-7-2023
Lees meer over:
Delen