Eigentijds en passend leasebudget.

Veel berijders vragen zich af welke auto zij kunnen kiezen. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het leasebudget en waarop dit budget gebaseerd is. Kortom het leasebudget van de ene werkgever kan niet zo maar met die van een ander vergeleken worden. Ook verandert er naar verloop van tijd het nodige waardoor er een scheefgroei kan ontstaan tussen de medewerkers onderling. Als goed werkgever wilt u dit natuurlijk voorkomen. Wellicht is het tijd voor een update van de autoregeling.
Geschreven door het Redactieteam
16-5-2022 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
16-5-2022 | Leesduur 3 min
XL leasebudget

Lease autoregeling

Een goede lease autoregeling zorgt ervoor dat het leasen voor iedereen binnen de organisatie goed is geregeld. Een goede autoregeling is actueel, zodat de laatste mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld elektrisch rijden en laden zijn meegenomen. Een goede autoregeling is ook duidelijk over kosten, verantwoordelijkheden, aanvullende mogelijkheden en natuurlijk ook het leasebudget per functie- of loongroep.

Eigentijds leasebudget
Bij XLLease maken we het regelmatig mee: we komen in gesprek met een bedrijf en daar blijkt dat alleen de senior consultants en de directie in elektrische auto’s rijden. “Voor onze junioren is dat niet haalbaar,” zeggen ze dan. “Die auto’s zijn nu nog te duur.” En vervolgens zien we dat alle junioren in een Volkswagen Polo rijden. Nu is er niks mis met een Volkswagen Polo, maar vaak is het ook prima mogelijk om tegen dezelfde of soms zelf lagere kosten een elektrisch alternatief te rijden. Vaak blijkt dat de autoregeling en daarmee ook de inrichting van het leasebudget zijn gedateerd. Ontwikkelingen in de automarkt en ook in de lease gaan namelijk snel.

Maatwerk
Een goede autoregeling is maatwerk. Elke organisatie is anders opgebouwd, kilometrages verschillen per functie en de budgetten verschillen natuurlijk ook per werkgever. Om alle werknemers altijd een passend leasebudget te bieden, is een actuele autoregeling nodig die ook toekomstbestendig is. Met bijvoorbeeld aparte delen voor hybride- en elektrisch rijden, voor het laden en laadvoorzieningen en voor andere vormen van mobiliteit. Het is onze ervaring bij XLLease dat het verstandig is om minstens elke drie jaar de autoregeling te toetsen op actualiteit en aan te passen waar nodig. Voor grotere organisaties of bedrijven met een complex wagenpark kan dat zelfs elk jaar nodig zijn.

Leasebudget als marketingtool
We kennen natuurlijk allemaal de voorbeelden uit de ICT waar nieuwe medewerkers werden (en worden) gelokt met enorm grote, dure leaseauto’s. Toch is de autoregeling een belangrijke marketingtool voor een organisatie. U kunt het enerzijds inzetten voor recruitment. Tegenwoordig is het een statement als u elke werknemer een elektrische auto of fiets aanbiedt. Ook naar uw klanten en andere stakeholders kunt u met uw wagenpark laten zien waar u voor staat. Gaat u voor een snel of sportief imago, kiest u voor duurzaam of laat u zien dat u op de centen let met wat bescheidener modellen?

Advies over het leasebudget
Bij XLLease nemen we onze klanten mee in de ontwikkelingen binnen mobiliteit. We laten zien wat de mogelijkheden zijn, welke keuzes er gemaakt kunnen worden en hoe u een autoregeling goed en toekomstbestendig inricht. Met onze online portal kunnen alle werknemers zelf rondkijken tussen de verschillende merken, modellen en mogelijkheden die passen in hun eigen leasebudget. We maken het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk, want mobiliteit wordt steeds ingewikkelder en uiteindelijk wil iedereen toch gewoon van A naar B.

Mocht de medewerker het lastig vinden of er niet helemaal uitkomen, dan kunnen zij altijd advies vragen aan één van onze medewerkers van de commerciële binnendienst. Zij zijn altijd goed op de hoogte van de lopende acties en ontwikkelingen.

 

Fiscaliteiten
Geschreven door het Redactieteam
16-5-2022 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
16-5-2022
Lees meer over:
Delen