Nieuwe EV’s Porsche, Sono Sion productieklaar, MG4 Electric

In deze EV Update: Porsche breidt zijn EV-aanbod uit, zonne-EV Sono Sion is klaar voor productie en nieuwe MG4 Electric leverbaar vanaf eind 2022
Geschreven door het Redactieteam
22-8-2022 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
22-8-2022 | Leesduur 5 min
Afbeelding EV update juni 2022

De maandelijkse EV Update van XLLease, met nieuws, tips en meer over elektrisch rijden en leasen.

 

 

Porsche breidt EV-aanbod uit 

De EV-ontwikkelingen bij Porsche gaan snel, met een aanbod aan volledig elektrische modellen dat zich de komende jaren gestaag uitbreidt. De Duitse autofabrikant heeft met de bestaande elektrische Taycan al een sterke EV-troef in handen, maar binnenkort krijgen leaserijders die in een elektrische Porsche willen rijden meer keuze. Zo legt de Duitse autofabrikant momenteel de laatste hand aan een volledig elektrische versie van de Macan. Deze elektrische SUV zal naar verwachting vanaf volgend jaar leverbaar zijn. Daarbovenop komt Porsche ook nog eens met een andere, geheel nieuw ontwikkelde elektrische SUV, die in een hoger segment komt te vallen dan de Macan. Volgens de laatste berichten vindt de marktintroductie van deze luxe elektrische SUV plaats in 2025. Rond die tijd moet dan ook de opvolger van de Porsche 718 verschijnen, die dan alleen nog te verkrijgen zal zijn als volledig elektrische auto. 

Wilt u weten wat de bijtelling is voor EV-modellen van Porsche of van andere elektrische auto’s? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto kunt u ook kijken op zakelijk elektrisch leasen.

Sono Sion klaar voor productie 

Hoewel de huidige zomer nog niet voorbij is, staat nu al vast dat deze tot een van de warmste en zonnigste ooit in Europa zal behoren. Voor veel landbouwbedrijven is dat geen goed nieuws, maar voor de duizenden mensen die een bestelling hebben geplaatst voor de Sono Sion, de volledig elektrische zonneauto van Sono Motors, ligt dat anders. Na een grondige ontwikkelfase nadert nu het moment waarop de Sion leverbaar is. Sono Motors heeft recent een aantal laatste wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp van de Sion, die daarmee zo goed als klaar is voor productie. Vooral het front en het interieur van de Sion ondergingen nog een aantal laatste wijzigingen. Het resultaat is een volwassen ogende productieversie. 

Absolute highlight van de Sion blijven zijn geïntegreerde zonnecellen, die volgens Sono Motors gemiddeld 112 kilometer aan actieradius per week moeten opleveren. Daarnaast is de Sion aan te sluiten op de snellader, met een maximale laadsnelheid van 75 kW. Aan de laadpaal is dat maximaal 11 kW. Die stroom gaat naar een accu waarmee een maximale actieradius van 305 kilometer (WLTP) mogelijk is. De eerste Sions moeten in de tweede helft van 2023 uit de fabriek rollen. Voor leaserijders zou de Sono Sion, die plaats biedt aan vijf inzittenden, wel eens een ijzersterk aanbod kunnen vormen. Zijn huidige prijs van rond de € 30.000 is zeer scherp, wat zich zal vertalen in een aantrekkelijk leasebedrag. Ook de fiscale bijtelling, die in het 16%-tarief valt, is aantrekkelijk. En daarbij komt dus dat hoe mooier het weer is, hoe meer ‘gratis’ milieuvriendelijke kilometers aan actieradius je erbij krijgt met de Sion. Het zorgt voor zonnige vooruitzichten voor de zonne-EV van Sono Motors.

MG4 Electric leverbaar vanaf eind 2022

In het vierde kwartaal komt er op de Nederlandse wegen een elektrische auto bij die de strijd aangaat met onder meer de Volkswagen ID.3: de MG4 Electric. Het nieuwste volledig elektrische model van MG laat zich in veel opzichten vergelijken met de ID.3. Zo zijn beide EV’s op 3 centimeter na even lang. Het instapmodel van de MG4 beschikt over een accu van 51-kWh en een actieradius van 350 kilometer (WLTP), terwijl snelladen tot 80% in 39 minuten gaat. Een trede hoger bevindt zich de MG4 Electric Long Range, die een 64-kWh-accu heeft en een actieradius biedt van circa 450 kilometer (WLTP). Snelladen tot 80% kan met deze Long Range-versie in 35 minuten. Ter vergelijking: de ID.3 met een vergelijkbare krachtbron als die van de MG4 Electric Long Range brengt je 426 kilometer ver (WLTP). Kortom, de cijfers liggen dicht bij elkaar. De exacte prijzen van de MG4 Electric zijn nog niet bekend, maar dat leaserijders er in dit segment een aantrekkelijke keuze bijkrijgen staat wel vast. Naast de ID.3 zal de MG4 Electric ook concurreren met EV’s als de Renault Megane E-Tech, die naar verwachting eind dit jaar leverbaar wordt. 
 
Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
22-8-2022 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
22-8-2022
Lees meer over:
Delen