Leasen voor starters

Als startende ondernemer gaan de kosten al snel voor de baten uit. Geld lenen is vaak lastig als u nog geen trackrecord hebt opgebouwd en een stabiel inkomenspatroon kunt overleggen bij de bank. Ook als u een auto wilt leasen, heeft u als starter wat meer huiswerk te doen dan een ondernemer die al toe is aan de derde bedrijfsauto. XLLease helpt starters bij het vinden van een passende leasevorm die aansluit bij het bedrijfs- en inkomensmodel. Want maandelijks krom liggen voor een bedrijfsauto wil natuurlijk niemand.
Geschreven door het Redactieteam
14-6-2022 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
14-6-2022 | Leesduur 3 min
Leasen voor starters  XLLease

Financial lease of operational lease?
De eerste keus die u als starter moet maken, is of u kiest voor financial lease of operational lease. Bij financial lease wordt de auto meteen uw eigendom en komt deze dus ook op uw  balans. Bij operational lease wordt de auto nooit uw eigendom, tenzij u deze na de looptijd overneemt. Fiscaal heeft dat voor- en nadelen, die afhangen van uw bedrijfssituatie. Feit is dat u bij operational lease zeker bent van de maandelijkse kosten. Onderhoud en reparatie zijn meestal in het leasebedrag meegenomen, waardoor alleen de energie- of brandstofkosten nog een variabele factor zijn. 

Mogelijkheden voor starters
Het maandbedrag bij een leaseauto is afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk ten eerste de waarde van de auto. Daarnaast wordt het maandbedrag bepaald door de looptijd van het contract, het kilometrage en de verwachte restwaarde na afloop van het contract. Door één of meer van deze factoren aan te passen, kunt u het maandbedrag beïnvloeden. Zo komt het bij starters regelmatig voor dat er een aanbetaling wordt opgenomen in het leasecontract. Hiermee wordt het maandbedrag met gemiddeld 15-20% verlaagd. Daarnaast is de kredietacceptatie hierdoor een stuk eenvoudiger.

Aanvullende voorwaarden
Voor starters geldt dat we standaard vragen om de openingsbalans. Als u een ondernemingsplan hebt, willen we die ook graag zien. Hiermee kunt u als starter uw kredietwaardigheid aantonen; iets wat belangrijk is als u een zakelijk contract voor lange tijd afsluit. Hoe meer u ons weet te overtuigen van de financiële gezondheid van uw bedrijf, hoe makkelijker het wordt om een auto te leasen. 

Gebruikt leasen
Als u nog onzeker bent over de plannen op de lange termijn, of over de financiële situatie die het lastig maakt om een nieuwe auto te leasen, dan is het leasen van een gebruikte auto een interessant alternatief. Dit zijn auto’s die maximaal 2 jaar oud zijn. Bijkomend voordeel is dat u veelal voor een lager leasebedrag en een kortere looptijd een knappe bedrijfswagen rijdt. Bovendien bent u flexibeler wanneer u na verloop van tijd wilt switchen naar een ander model dat beter past bij uw veranderende leasebehoefte. Deze voorraadauto’s zijn direct leverbaar. Iets waar u als ondernemer erg vrolijk van kunt worden. 

Goed advies voor starters
Als starter moet u tal van keuzes maken. Bij XLLease helpen we u graag om alle opties goed op een rij te zetten met een eerlijk advies over de voor- en nadelen, mogelijke risico’s en kansen en vooral de totale kosten. Advies dat u verder helpt om een verantwoorde keuze te maken voor de toekomst van uw onderneming. Meer weten over uw mogelijkheden? Laat het ons weten dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

 

Fiscaliteiten
Geschreven door het Redactieteam
14-6-2022 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
14-6-2022
Lees meer over:
Delen