Veilig op pad deze winter

Bent u benieuwd hoe u in de winter toch veilig de weg op kan? Met de winterreiswijzer van ANWB gaat u zorgeloos de weg op. Lees hier alle tips.
Geschreven door het Redactieteam
1-12-2021 | Leesduur 2 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
1-12-2021 | Leesduur 2 min
XLLEASE winterreiswijzer
De winter is in aantocht, dus belangrijk om je auto hierop voor te bereiden.

Met de Winterreiswijzer ga jij altijd veilig op pad. De winter is in aantocht, dus belangrijk om je auto hierop voor te bereiden. Zodat u zorgeloos de weg op kan. Hoe weet u of uw auto wel winterklaar is? Of wat doet u als de auto lang stilstaat? De ANWB geeft handige tips om uw auto winterklaar te maken.

Wissel uw zomerbanden in voor winterbanden. Zo heeft u veel meer grip. Probeer eens in de twee weken tenminste een half uurtje met de auto te rijden. Zo komt de motor op tempratuur en kan de accu bijladen. Daarnaast is het slim om op tijdstippen te rijden die minder druk zijn tijdens het wintersport seizoen.

Rijden op gladde wegen, door ijzel of sneeuw, is voor veel mensen een nachtmerrie. Hierbij geeft ANWB ook weer handige tips, zoals afstand houden, rustig optrekken en soms hard remmen. En blijf vooral alert.

Een lekke band, verkeerde brandstof getankt of een ongeval. ANWB heeft een handleiding bij pechsituaties. Vier belangrijke stappen die gevolgd kunnen worden zodat u veilig bent. Safety first!

Zorg altijd dat u veilig staat, bel daarna met de alarmcentrale via 033 454 9560 en geef je locatie door. De laatste stap is om altijd telefonisch bereikbaar te zijn. Als u al deze tips uit de winterreiswijzer hebt gelezen kunt u zorgeloos de weg op!

De ANWB wenst iedereen een hele fijne en veilige winter.

Productinformatie
Geschreven door het Redactieteam
1-12-2021 | Leesduur 2 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
1-12-2021
Lees meer over:
Delen