De maandelijkse EV Update van XLLease, met nieuws, tips en meer over elektrisch rijden en leasen.

In deze EV Update: Aanbod elektrische stationwagens groeit; exclusieve EV Lucid Air dit jaar op de Nederlandse markt, en doorbraak innovatieve accu Mercedes-Benz en Sila
Geschreven door het Redactieteam
10-6-2022 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
10-6-2022 | Leesduur 5 min
Afbeelding EV update juni 2022

Aanbod elektrische stationwagens groeit
Liefhebbers van stationwagens die een volledig elektrische auto willen leasen, hebben tot nu toe niet veel keuze, maar daar komt verandering in. Porsche heeft al even een EV in zijn aanbod die het midden houdt tussen een sportauto en stationwagen, de Taycan Cross Turismo (inmiddels ook verkrijgbaar als Sport Turismo). Maar deze exclusieve crossover is slechts voor weinig mensen weggelegd. Recent kwam de eerste echte elektrische stationwagen voor een breed publiek op de markt: de MG5 Electric van het Chinese MG. En MG krijgt er binnenkort concurrentie bij, want verschillende merken hebben aangekondigd elektrische stationwagens toe te voegen aan hun aanbod. Zo komt Opel volgend jaar met de volledig elektrische Astra, die dan ook als stationwagen zal verschijnen. En Peugeot introduceert volgend jaar de elektrische 308, die dan eveneens als stationwagen te verkrijgen zal zijn. In het hogere segment werken Volkswagen en Audi ook aan uitbreiding van het aanbod van elektrische stationwagons. Zo komt Volkswagen volgend jaar met een nieuwe elektrische sedan, die mogelijk Aero B gaat heten en ook als stationwagen zou moeten verschijnen. En Audi heeft een concept laten zien van de A6 Avant E-tron. Als alles goed gaat, komt deze elektrische stationwagon in 2024 op de markt. Het moet gek lopen als andere merken niet gaan volgen, want de stationwagon geniet van oudsher een grote populariteit, zeker in Europa.

Wilt u meer weten over leaseprijzen, bijtelling of een offerte aanvragen voor elektrische stationwagens als de MG5 of van andere elektrische auto’s? Neem dan contact op met één van onze leasespecialisten, we helpen u graag met een advies op maat. Of kijk voor meer informatie over het leasen van een elektrische auto op zakelijk elektrisch leasen.

Lucid Air naar Nederland
Het Amerikaanse Lucid Motors opent later dit jaar zijn eerste verkoop- en servicepunten in Nederland. Daarmee wordt het geduld van EV-rijders beloond, want er werd reikhalzend uitgekeken naar de komst van de Lucid Air, het topmodel van Lucid Motors. En er is nog meer goed nieuws, want er komt niet zomaar een Lucid Air naar Nederland. Het zijn namelijk de Dream Edition P en Dream Edition R die ons land aandoen. Deze vierwielaangedreven Lucid’s sprinten dankzij een vermogen van rond de 1.000 pk en een zeer aerodynamisch ontwerp van 0 naar 100 in 2,7 tot 2,9 seconden. Beide modellen hebben een topsnelheid die piekt bij 270 kilometer per uur, wat vrijwel ongeëvenaard is voor volledig elektrische auto’s. Het aerodynamische ontwerp heeft nog meer voordelen, want in combinatie met zijn grote accu heeft de Lucid Air een zeer hoge actieradius. Die bedraagt ruim 900 kilometer volgens WLTP-standaard voor de Edition R, waarmee de Lucid Air tot de top van de EV-markt behoort. Qua laadtijd zit je met de Lucid Air Dream Edition ook helemaal goed, want in 20 minuten kun je genoeg bijladen voor de volgende 450 kilometer. Kortom, binnenkort is Nederland weer een elektrische auto rijker. En niet zomaar eentje, maar een absoluut topmodel EV.    

Doorbraak innovatieve accu Mercedes-Benz en Sila 
Mercedes-Benz, dat toch al hoge ogen gooit als het gaat om EV’s met een grote actieradius, blijft aan de weg timmeren om het rijbereik van zijn elektrische auto’s verder te vergroten. Het Duitse merk gaat samenwerken met de Amerikaanse accumaterialenspecialist Sila, en gaat de baanbrekende materialen van Sila toepassen in de accu’s van zijn toekomstige elektrische auto’s. Het gaat om materiaal (anodes met een hoog siliciumgehalte) dat de energiedichtheid van accu’s verhoogt, zonder dat dit de veiligheid of andere kenmerken aantast. Dit zorgt voor een aanzienlijke toename van de energiedichtheid van accucellen. Hierdoor kan veel meer energie worden opgeslagen in accu’s, zonder dat er extra ruimte nodig is. De actieradius van EV’s van Mercedes-Benz waarin deze techniek toegepast zal worden, neemt hierdoor sterk toe. Mercedes-Benz wil de nieuwe technologie rond 2025 voor het eerst toepassen in de elektrische G-Klasse, die dan een extra grote actieradius zal hebben.

 
 
Elektrisch rijden
Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
10-6-2022 | Leesduur 5 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
10-6-2022
Lees meer over:
Delen