Roto en XLLease bieden werkgevers een totaal mobiliteitsconcept

Om ook de zakelijke markt goed te kunnen bedienen, werkt Wilco Wolterink van Roto Tweewielers Deventer nauw samen met Marc Roelofs, accountmanager bij XLLease. Dit is een regionale leasemaatschappij die valt onder Volkswagen Pon Financial Services.
Geschreven door het Redactieteam
12-10-2021 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
12-10-2021 | Leesduur 4 min
ROTO nieuws XLLease

Om ook de zakelijke markt goed te kunnen bedienen, werkt Wilco Wolterink van Roto Tweewielers Deventer nauw samen met Marc Roelofs, accountmanager bij XLLease. Dit is een regionale leasemaatschappij die valt onder Volkswagen Pon Financial Services.


A-TEAM
Met name voor ouderen is deze extra service een uitkomst. Waar zij voorheen vaak iemand moesten regelen om hun fiets of e-bike weg te brengen, volstaat nu een telefoontje. Dit geldt volgens Bram net zo goed voor bijvoorbeeld iemand die zich niet lekker voelt, ziek is of op de kleinkinderen moet passen. In principe kan iedereen in fietsnood het ‘A-Team’ van Roto Tweewielers Deventer inschakelen.

FANTASTISCH
Zelf geniet de 54-jarige Deventenaar met volle teugen van zijn nieuwe baan. “Ik vind het prettig om naar buiten te gaan en ben gewoon zelf verantwoordelijk voor de klussen die ik bij de klanten uitvoer. Het is fantastisch om mensen weer mobieler te maken en super dat ze daar blij mee zijn. Ik maak ook graag een praatje en geef mensen adviezen over bijvoorbeeld een betere accu of hoe ze geld kunnen besparen. Elke dag is verschillend en boeiend.” In de periode voor zijn vakantie is Bram met de bus al in een groot aantal plaatsen bij klanten langs geweest.
Zelf noemt hij naast Deventer onder meer Olst, Wijhe, Raalte, Apeldoorn, Zutphen, Bathmen en ‘zelfs Ede’.

GEEN PROBLEEM
“De klant staat bij ons op één en moet tevreden zijn over wat we doen. Dus is het geen probleem een keer verder te moeten rijden. Dat doe ik graag. Wel maak ik liever op een dag tien klanten blij met kleine klussen dan één klant met een grote klus.” Volgens de mobiele monteur past de fiets- hulp-aan-huis-service helemaal bij deze tijd. “Mensen laten ook steeds vaker hun boodschappen thuis bezorgen. De inzet van onze mobiele werkplaats moet nog groeien, maar het gaat nu al boven verwachting goed.”

ZAKELIJKE KLANTEN
Met zijn mobiele werkplaats komt Bram ook bij bedrijven en organisaties om fietsen en e-bikes van werkgevers
en werknemers periodiek te onderhouden die via een leasecontract van Roto Tweewielers Deventer zijn afgenomen. Bij zakelijke klanten voert hij ook noodzakelijke reparaties uit. Doel is de tweewielers zo lang mogelijk in optimale conditie te houden.
Naast leaseauto’s biedt XLLease via het Lease a Bike-concept werkgevers de mogelijkheid aan om voor leasefietsen te kiezen. Roto kan op deze wijze veel extra fietsen afzetten en neemt bij een lease-deal ook de servicebeurten en reparaties voor zijn rekening. Die voert de monteur van de mobiele werkplaats op locatie, dus bij de opdrachtgever uit.

ONTZORGEN
Wilco: “Samen met XLLease kunnen wij werkgevers een totaal mobiliteitsconcept aanbieden. Daar hebben veel bedrijven en organisaties tegenwoor- dig behoefte aan. Wij ontzorgen zakelijke klanten op het fietstechnische vlak en XLLease doet hetzelfde met betrekking tot het financiële verhaal. Ontzorgen is echt het sleutelwoord.”
Marc knikt instemmend: “De wereld verandert heel erg snel. Er worden fietssnelwegen aangelegd en werkgevers hechten steeds meer belang aan vita-
liteit van hun personeel en aan duurzaamheid in het algemeen. Bovendien zijn parkeerplaatsen erg duur. De fiets is een mooi product en een mooie aanvulling op ons hele autoleaseverhaal.”

LIEFDE
KonnecteD, het werkleerbedrijf waarin Sallcon en Deventer Werktalent zijn opgegaan, is een van de bedrijven waaraan Roto Tweewielers Deventer fietsen heeft geleverd en het onderhoud ervan verzorgd. Het gaat volgens Wilco om vijftien tweewielers; deels e-bikes en deels stadsfietsen. “Wij geven de fietsen de liefde die ze nodig hebben. Want wat fris is, blijft in gebruik en stimuleert dit gebruik ook.”
Marc Roelofs is enthousiast over zijn samenwerking met de eigenaar van Roto: “Wilco is een heel actieve ondernemer waar anderen graag bij aan- haken.” Dat heeft hij persoonlijk ook gedaan en dat bevalt hem prima.

BROCHURES
Kijk voor meer informatie over leasefietsen op: https://www.xllease.nl/zakelijke-lease/fiets-lease. Werkgevers en werknemers kunnen op deze pagina een brochure downloaden waarin het volledige Lease a Bike-concept uit de doeken wordt gedaan.

BEHOEFTE AAN EEN TELEFONISCHE TOELICHTING?
Bel dan voor financiële vragen met Marc Roelofs van XLLease (055-3034500) en voor vragen over fietsen met Wilco Wolterink (0570-676250).
Bedrijfsinformatie
Geschreven door het Redactieteam
12-10-2021 | Leesduur 4 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
12-10-2021
Lees meer over:
Delen