Een uitzonderlijke tijd vraagt bijzondere ondersteuning

XLLease biedt haar klanten ondersteuning in deze lastige tijd.
Geschreven door Liane Dijkslag
22-4-2020 | Leesduur 10 min
Geschreven door Liane Dijkslag, Office Manager
22-4-2020 | Leesduur 10 min
We leven in een uitzonderlijke tijd. De afwijkende omstandigheden vragen dat ook XLLease zich extra behulpzaam opstelt. We willen nu meer dan ooit laten zien dat de keuze die onze klanten destijds voor ons maakten een valide keuze was, ook als het echt telt. Dit beloven we niet alleen, maar maken we ook graag waar.
XLLease
Een concreet voorbeeld? We staan onze leaseklanten in deze moeilijke tijd naar beste kunnen bij en denken met hen mee. Heeft een klant alle ondersteuningsloketten benaderd, zoals de huisbankier en de overheid, en blijft het betalen van de maandpremie tijdelijk alsnog een uitdaging? Dan is er met XLLease overleg mogelijk om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn m.b.t. de betaling van de maandpremies. Het gaat hier vooral om branches die nu acuut en zwaar worden getroffen zoals de horeca. Op korte termijn hopen wij onze gewaardeerde klanten met die handreiking ook vanuit XLLease te helpen bij het behoud van hun liquiditeit. Op de lange termijn willen we hiermee de zo kostbare relatie met ook onze zwaarst getroffen klanten bestendigen.

Extra aandacht voor ondernemers in de flexibele schil
De impact van Corona verschilt per branche in ons klantenpakket. Vaak is de pijn bij bedrijven niet direct zichtbaar. Neem bijvoorbeeld de installatie- en bouwsector, die draait vooralsnog redelijk door. Maar zij krimpen wel hun flexibele schil in. Juist in die flexibele schil, met z’n veelal technische ondersteuners, hebben wij leaseklanten. Ook met die groep ondernemers denken we graag constructief mee.

Een veilig alternatief: shortlease XLLease helpt haar huidige klanten (en nieuwe!) ook graag met adviezen. Door de crisis hebben bedrijven in bepaalde branches meer behoefte aan kortlopende leasecontracten. Ze willen enerzijds door alle huidige onzekerheid niet lang aan een leasecontract gebonden zijn, anderzijds koesteren zij hun mobiliteit. Hierin komen wij deze groep klanten graag flexibel tegemoet met een vloot jong gebruikte auto’s die zij kunnen rijden op basis van shortlease. Sterker nog: vaak betreft dit auto’s met een interessante bijtelling. Zo biedt ons wagenpark jong gebruikte leaseauto’s, maar ook een aantal volledig elektrische auto’s met slechts 4% bijtelling. Loopt uw huidige leasecontract in deze periode af? Overweegt u dan onze optie voor shortlease. Uw contract loopt dan niet opnieuw voor drie tot vier jaar, maar bijvoorbeeld een jaar of zelfs een halfjaar. In die relatief korte periode heeft u gelegenheid om na te denken over de naaste toekomst en krijgt u hopelijk weer een beter zicht op de positie van uw bedrijf, en specifiek op uw cashflow. Na die periode van shortlease kunt u uiteraard altijd weer kiezen voor een langere leaseperiode. Daarnaast biedt XLLease klanten nog een aantal mogelijkheden, zoals het verlengen van de huidige leasecontracten óf een Sale & Lease Back oplossing van het wagenpark om zo de zakelijke financiële ruimte te vergroten.

XLLease, Volkswagen Pon Financial Services Oost en 2Lease samen verder als…XLLease
Naast deze belangrijke externe focus op de belangen van onze klanten, zijn we ook intern actief. Goed nieuws is bijvoorbeeld dat het salesteam van Volkswagen Pon Financial Services Oost zich in december 2019 heeft gevoegd bij de vestiging van XLLease in Apeldoorn. Daartoe is een uitbreidingsverbouwing aan de huidige locatie van XLLease gerealiseerd. Ander goed nieuws is dat onze moedermaatschappij Volkswagen Pon Financial Services eind 2019 ook 2Lease heeft overgenomen. Samen gaan wij in juni verder onder de naam XLLease. Vanaf de zomer vertellen we de regionale markt (Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Rijssen, Zwolle) de voordelen van deze bundeling van krachten en in oktober verwachten we gezamenlijk te werken vanuit één nieuw systeem.

Samen sterk
XLLease, Volkswagen Pon Financial Services Oost en 2Lease staan onder de merkvlag van XLLease samen sterk als een merkonafhankelijke leasemaatschappij met stevige wortels en een goede naam in de ruime regio. We zijn betrokken bij onze klanten, goed ingevoerd in de regionale netwerken en spreken dezelfde taal binnen vooral het (groot-)MKB. Tegelijkertijd vormen wij als XLLease een nadrukkelijk onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services en voedt deze gezonde moeder ons met (inkoop)kracht en know how. Kortom, the best of both worlds: regionaal actief en bekend, ondersteund door een landelijke en krachtige organisatie.

Wellicht beantwoordt deze blog niet al uw vragen. Belt u onze accountmanagers zonder schroom. Al uw vragen zijn welkom, of u nu klant bent of niet. XLLease staat in deze tijden van crisis graag naast én achter u!

Tot slot hoop ik dat u gezond bent en blijft, het allerbelangrijkste!

John Plette
Commercieel directeur XLLease
Bedrijfsinformatie
Geschreven door Liane Dijkslag
22-4-2020 | Leesduur 10 min
Geschreven door Liane Dijkslag | Office Manager @ XLLease
22-4-2020
Lees meer over:
Delen