XLLease: van autoregeling tot flexibele mobiliteitsregeling

Geschreven door Liane Dijkslag
10-6-2020 | Leesduur 10 min
Geschreven door Liane Dijkslag, Office Manager
10-6-2020 | Leesduur 10 min
XLLease nieuws
Corona blijft langer bij ons dan we in eerste instantie konden voorzien. Zoveel is nu duidelijk.
Dit betekent dat veel bedrijven tijdelijke of structurele aanpassingen doorvoeren in hun bedrijfsvoering. Daarbij zien we grote verschillen per branche. Neem de evenementenbranche, standbouw en ook de horeca; in deze sectoren is het zwaar weer. Maar ook in de automotive, feitelijk onze eigen branche, merken we de gevolgen van de coronacrisis. Tegelijkertijd zien we bijvoorbeeld de bouwsector vooralsnog weinig last ondervinden, hoewel de stikstofproblematiek hier nog steeds een onopgelost issue is en straks weer alle aandacht opeist.
XLLease nieuws
De weg omhoog weer te pakken
Vanuit XLLease zien we het aantal offerteaanvragen weer groeien. Ook schalen we in een rustig tempo op door gefaseerd medewerkers weer op kantoor te laten werken, uiteraard volgens de richtlijnen die het RIVM voorschrijft. Sociaal gezien is dat heel belangrijk, want weer met elkaar kunnen sparren en bijpraten verstevigt de positieve teamspirit, en dus uiteindelijk ook de klantbeleving.

Blijvende veranderingen in mobiliteit
Mijn conclusie voor de nieuwe normaalsituatie? Corona zal een blijvende invloed hebben op onze mobiliteit. Inmiddels gaan we weer meer op pad voor werk, maar hoe aantrekkelijk is dan het OV? Dit zal steeds drukker worden, met alle gezondheidsrisico’s van dien, en hoe comfortabel reis je eigenlijk met een mondkapje? Ik voorzie een beweging waarbij zakelijke reizigers, die nu nog reizen met het OV, straks andere vormen van werkmobiliteit overwegen zoals de leaseauto of leasefiets.

Hoe passend is uw autoregeling nog?

Als deze trend doorzet, is het de vraag hoe actueel en passend bestaande autoregelingen van bedrijven nog zijn. Het kán zomaar zijn dat onder het ‘nieuwe normaal’ bedrijven veel beter af zijn met een brede en flexibele mobiliteitsregeling dan met een smallere autoregeling. Onder zo’n mobiliteitsregeling kunnen werkgevers bijvoorbeeld heel eenvoudig een fietsplan aan hun medewerkers aanbieden. Samen met Pon heeft XLLease daar een prima oplossing voor: lease-a-bike. Daarnaast maken we ook het verschil met Shuttel, eveneens een Pon-onderneming, waar we in een nauwe samenwerking zakelijke mobiliteitspassen aanbieden. Kortom, we hebben ook mobiliteitsoplossingen voor uw medewerkers die geen recht hebben op een auto van de zaak. Eveneens is de vraag reëel of bedrijven hun bestaande norm voor kilometers in hun autoregeling nog wel kunnen handhaven omdat juist door corona het gemiddeld aantal gereden autokilometers daalt. Immers, ik voorzie dat een groot deel van de beroepsbevolking meer thuis zal blijven werken na corona. Thuiswerken nam recent een enorme vlucht, is in rap tempo geprofessionaliseerd en kan wellicht een blijvertje zijn. Dit leidt tot substantieel én structureel minder verreden autokilometers. Hoe actueel is uw huidige autoregeling dan nog?

XLLease heeft aantrekkelijke alternatieven in de aanbieding
Onze Accountmanagers gaan daarover graag met u in gesprek. Een open gesprek waarin niet ons, maar úw belang voorop staat. Alles is bespreekbaar, zoals uw contract verlengen onder nieuwe voorwaarden. Eindigt uw contract en blijft u wel graag auto’s leasen, maar wilt u kosten besparen? Dan is het een aantrekkelijke optie om bij ons voor een bepaalde periode een jong gebruikte auto te leasen. U rijdt 100% representatief, maar wel tegen lagere kosten zonder gebonden te zijn aan een contract van vier tot vijf jaar. Een flexibele uitkomst in de huidige onzekere economische tijden. Enerzijds houden wij graag uw bestaande autoregeling bij XLLease tegen het licht, anderzijds bent u uiteraard ook welkom als nieuwe klant met vanaf het allereerste moment een tiptop samengestelde mobiliteitsregeling op basis van het ‘nieuwe normaal’.

Veelzijdige winst

Uw winst door te kiezen voor een breed samengestelde mobiliteitsoplossing van XLLease is veelzijdig. Want u kunt bijvoorbeeld HR-technisch meer voordelen aan uw medewerkers bieden. Ook maakt dit u een aantrekkelijkere werkgever op de arbeidsmarkt. Uiteraard kan ons onafhankelijk advies u ook aantoonbaar kosten besparen, een belangrijk thema in coronatijd.

XLLease, Volkswagen Pon Financial Services salesvestiging regio Oost en 2Lease samen verder onder één naam: XLLease In mijn vorige blog vertelde ik u al dat het salesteam van Volkswagen Pon Financial Services salesvestiging regio Oost zich in december 2019 heeft gevoegd bij de vestiging van XLLease in Apeldoorn. Eveneens nam onze moedermaatschappij Volkswagen Pon Financial Services eind 2019 2Lease over. Inmiddels zijn we vanaf 1 juni 2020 gezamenlijk verdergegaan onder de naam XLLease. Vanaf de zomer vertellen we de regionale markt (Apeldoorn, Deventer, Harderwijk, Rijssen en Zwolle) de voordelen van deze bundeling van krachten. Voor alle duidelijkheid: wij blijven vanuit de handelsnaam XLLease voor de volle 100% gebruikmaken van de kennis, kunde en inkoopkracht van onze grote moedermaatschappij Volkswagen Pon Financial Services, een landelijke en krachtige organisatie. Echter, de regionale kracht en de persoonlijke benadering ervaart u vanuit XLLease. Kortom, the best of both worlds.

Ik wens u zowel een goede gezondheid als goede zaken toe en nodig u uit contact met XLLease op te nemen om uw bestaande autoregeling samen met ons tegen het licht te houden.

John Plette
Bedrijfsinformatie
Productinformatie
Geschreven door Liane Dijkslag
10-6-2020 | Leesduur 10 min
Geschreven door Liane Dijkslag | Office Manager @ XLLease
10-6-2020
Lees meer over:
Delen