Nieuw: financial lease

Een nieuw product bij XLLease, maar zeker geen nieuw leaseproduct in de markt: financial lease. U regelt gemakkelijk en snel de financiering van uw nieuwe of gebruikte auto via XLLease.
Geschreven door het Redactieteam
30-11-2021 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
30-11-2021 | Leesduur 3 min
Financial Lease bij XLLease

We werken nauw samen met Pouw voor het aanbieden van financial lease. We hebben de voorraadauto's van Pouw op onze website geplaatst, met financial lease tarief. Voor u wel zo overzichtelijk. Bekijk direct het financial lease aanbod en vraag hem aan.

Wat is financial lease?

Bent u zzp'er? Of twijfelt u tussen operational lease en financial lease? Wat wordt eigenlijk uw maandbedrag? We vertellen u graag meer over financial lease op deze pagina's.  De belangrijkste zaken? Die leest u in dit artikel.

 

Wat zijn de voordelen van financial lease?

  • Fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en BTW teruggave
  • Kies uw eigen maandbedrag en slottermijn
  • Vrije keuze in onderhoud en verzekering
  • Direct economisch eigenaar

Verschil financial en operational lease

Het grote verschil tussen beide leasevormen is het eigenaarschap en de mate van services die in het maandbedrag zitten. Bij financial lease bent u direct economisch eigenaar en na het betalen van het laatste termijn bent u eigenaar van de auto. Bij operational lease is de leasemaatschappij altijd eigenaar van de auto, ook bij het betalen van de laatste termijn. Eventuele risico's bij waardeverlies zijn ook voor de leasemaatschappij.

Financial lease is puur een ondersteuning bij het aankopen van uw auto. Misschien heeft u niet direct het volledige aankoopbedrag op uw rekening staan, of betaalt u liever gespreid. Alle overige zaken als wegenbelasting, onderhoud, pechhulp en een verzekering regelt u zelf. Operational lease is een volledig product. Naast de financiering, zitten ook o.a. onderhoud, pechhulp, verzekering en de wegenbelasting in het maandbedrag. Dit kan worden uitgebreid met een tank/laadpas of zelfs laadpaal.

 

Fiscale voordelen voor zzp'ers

Met financial lease geniet u als zzp’er van een aantal fiscale voordelen. De auto staat op uw balans, u mag dus alle kosten, de rente- en investeringsaftrek, aftrekken. Ook de btw vraagt u, eenmalig in het eerste belastingjaar, terug van de belasting. Dit samen resulteert erin dat de auto geen zware last vormt op uw cashflow en u daarmee voldoende ruimte houdt voor andere investeringen.

 

Is financial lease iets voor u? Bekijk dan direct ons aanbod en vraag uw nieuwe auto aan!

Productinformatie
Geschreven door het Redactieteam
30-11-2021 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
30-11-2021
Lees meer over:
Delen