XLLeaseAutonieuws

Autonieuws

BMW 1-serie

BMW 1-serie

BMW presenteert de 120d nu ook met voorwielaandrijving. Deze komt naast de versie xDrive, die aandrijving op alle wielen heeft. De 120d heeft de 2,0 liter dieselmotor met TwinPower turbotechniek. De nieuwe versie heeft een lagere CO2-uitstoot en brandstofverbruik.
Fiat 500

Fiat 500

Het marktaandeel van Fiat in Nederland is vorig jaar gezakt onder een procent. Dat is misschien wel voor het eerst sinds ze in ons land vertegenwoordigd is. In ieder geval was Fiat tot begin jaren zeventig een van de populairste merken. Begin jaren tachtig was nog een opleving door de komst van de Uno. Het is onbegrijpelijk dat Fiat diens verre opvolger Punto al anderhalf decennium in productie heeft.
Opel Insignia

Opel Insignia

Opel presenteert de vernieuwde Insignia met een lichte facelift. Hij is herkenbaar aan de grille met een chromen omranding en koplampen met verbeterde led-techniek. De auto is er net als voorheen als hatchback met de naam Grand Sport en de stationcar Sport Tourer.
Ford Mondeo Hybrid ST-Line

Ford Mondeo Hybrid ST-Line

De hybride-uitvoering van de Ford Mondeo is nu ook leverbaar als ST-Line. Deze sportieve versie komt naast de Titanium en Vignale. Uiterlijk is hij herkenbaar aan specifieke bumpers, side skirts en 18 inch lichtmetalen velgen. Standaard heeft de auto een sportievere wielophanging en deels lederen bekleding.
Fiat 500

Fiat 500

De eerste letters van de autoconcerns FCA en PSA staan voor Fiat respectievelijk Peugeot.  Met de fusie eind vorig jaar van FCA en PSA ontstaat het op drie na grootste autoconcern wereldwijd. In Nederland staat het op de tweede plek. Alle automerken van beide concerns behaalden vorig jaar een gezamenlijk marktaandeel van ruim achttien procent. Alleen de merken van het Volkswagenconcern hebben een hoger aandeel.
Fiat 124 Spider

Fiat 124 Spider

Fiat verklaart op de autoshow van Brussel het einde van de productie van haar roadster. De 124 Spider heeft niet alleen de naam, maar ook de lijnen van de oorspronkelijke roadster uit de jaren zestig. Onderhuids is de auto gebaseerd op de vierde generatie Maxda MX-5, die overigens wel leverbaar blijft.