XLLeaseAutonieuws

Autonieuws

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

De autoverkopen geven zoals verwacht een behoorlijk daling te zien. Het gaat in de maand maart om bijna een kwart ten opzichte van vorig jaar tot iets minder dan 30.000 exemplaren.. De daling van het eerste kwartaal bedroeg rond tien procent. Volkswagen respectievelijk Kia bezetten de eerste twee plekken en dat geldt ook voor hun meest verkochte modellen Polo en Niro.
Skoda Octavia combi

Skoda Octavia combi

De aftrap van de verkoop van de nieuwe Skoda Octavia wordt genomen met de First Edition. Deze is leverbaar vanaf 33.490 euro voor de hatchback en 1.300 meer voor de Combi. De auto is er alleen met de 1.5 TSI benzinemotor met 150 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hij heeft een uitgebreide uitrusting met onder meer een digitaal instrumentenpaneel, led-verlichting rondom en parkeersensoren.
Mazda 100th Anniversary Special Editions

Mazda 100th Anniversary Special Editions

Het is niet algemeen bekend, maar de onderneming achter Mazda bestaat dit jaar een eeuw. Het eerste gebruik van de naam Mazda en de productie van auto s zijn echter van latere datum. Het wordt onder meer gevierd met 100th Anniversary Special Editions. De aftrap komt met de CX-30, die net als de komende versies in het wit met bordeauxrood interieur wordt uitgevoerd. Daarnaast zijn er exclusieve wielnaafdoppen en speciale badges en logo s.
BMW X2

BMW X2

De impact van de coronacrisis is enorm voor de Europese autoindustrie. De auto-branche organisatie ACEA berekende dat in het eerste kwartaal 1,2 miljoen auto's minder zijn geproduceerd. Dat raakt direct 1,1 miljoen werknemers, maar ook een groot aantal banen bij de toeleveranciers. Dat geldt ook voor veel Nederlandse bedrijven die aan Duitse autofabrikanten leveren..
Audi RS5 Sportback

Audi RS5 Sportback

De meest sportieve versie van de Audi A5 is de RS5. Hij is er naast de coupe ook als vijfdeurs Sportback, leverbaar vanaf 129.340 euro. De krachtbron is een 2.9 TFSI benzinemotor met 450 pk, die is gekoppeld aan een achttraps automaat. De auto heeft quattro vierwielaandrijving en heeft daarmee een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden. Standaard zijn onder meer,digitaal instrumentenpaneel, head-up-display en stoelverwarming.
Opel Mokka X

Opel Mokka X

Opel is druk doende met de ontwikkelingen van ee tweede versie van de Opel Mokka X. Het eerste model van de compacte suv is al uit de verkoop genomen, het aanbod van Opel suvs bestaat nog uit de Crossland X en Grandland X. Er zijn nog geen afbeeldingen van de nieuwe Mokka X vrijgegeven, maar wel enige onderhuidse kenmerken. Zo is vanaf de verkoopstart ook een elektrische uitvoering leverbaar met de techniek van de nieuwe Corsa-e,