XLLeaseAutonieuws

Autonieuws

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

Volkswagen presenteert nieuwe benzinemotoren in de Arteon. Hij was al leverbaar met de 2.0 TSI benzinemotor met 290 pk, maar deze is per direct ook met 190 pk te bestellen. Daarmee is de Arteon leverbaar vanaf 47.550 euro. Later volgt de 1.5 TSI toe, waarmee Volkswagens topmodel leverbaar is voor minder dan 40.000 euro.
Honda Civic 1.6 liter diesel

Honda Civic 1.6 liter diesel

Honda kondigt de komst volgend jaar aan van de vernieuwde 1.6 liter dieselmotor. Hij wordt geleverd in de hatchback en de bij ons niet gevoerde sedan. Of die laatste leverbaar wordt is nog niet bekend. De i-DTEC motor is zo aangepast dat hij volgens de later dit jaar in werking tredende praktijktest WLTP een CO2-uitstoot van 99 gr/km heeft.
Ford GT 67 Heritage Edition

Ford GT 67 Heritage Edition

Ford presenteerde vorig jaar de GT 66 Heritage Edition en nu verschijnt de 67. De laatste wordt gepresenteerd ter ere van de GT40 Mark IV, die in 1967 een record aantal rondes op het circuit van LeMans reed. De auto wordt in beperkte oplage gebouwd en hij is herkenbaar aan 20 inch aluminium velgen in de kleur Silver Satin-lak met zwarte wielmoeren.
Honda Jazz

Honda Jazz

Honda presenteert de vernieuwde Jazz voor de Europese markt. Naast het vernieuwde uiterlijk met andere bumpers en grille is er ook motorisch nieuws. Het gaat om de nieuwe 1.5 benzinemotor met een vermogen van 130 pk met de CVT-automaat als optie. De motor komt boven de 1.3 i-VTEC benzinemotor met 102 pk.
Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Volkswagen doet het ondanks de diesel- en andere perikelen goed in de verkoopstatistiek. De eerste plek tot en met juli is vooral de danken aan de Up, Polo en Golf. De nieuwe Tiguan speelt echter ook een belangrijke rol als vierde meest verkochte Volkswagen. In juli bezet hij een zestiende plek met een marktaandeel van 1,4 procent.
Renault Mégane

Renault Mégane

Alles is relatief zoals blijkt uit de met vijf procent gedaalde waarde van het aandeel Renault. Dat ondanks de stijging van de winst, het eerste half jaar van 2017, met twintig procent. Deze bedraagt 1,8 miljard euro, maar beleggers hadden kennelijk op meer gerekend. Vooral de goede ontvangst van de nieuwe Megane is debat aan de winst.