Veilig op weg in de zomer met deze tips

Het is weer zomer! De vakantie staat voor de deur en veel mensen trekken naar het buitenland nu het weer kan. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken geven we u een aantal tips. Zo gaat u veilig op weg en staat u niet voor verrassingen.
Geschreven door het Redactieteam
14-7-2022 | Leesduur 7 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
14-7-2022 | Leesduur 7 min
Zomertips 2022 - XLLease

Tips voor een veilige zomer
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden voor of tijdens uw vakantie. Met deze tips geniet u van een zorgeloze zomer.

Check de belangrijke vloeistoffen, zoals het oliepeil, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof en vul deze bij wanneer nodig. Maak hiervoor een afspraak bij de merkdealer.
Controleer de bandenspanning. 
Bekijk door welke landen de reis gaat en wat daar de regels zijn. In sommige landen is een milieusticker noodzakelijk. Deze kunt u aanvragen bij de ANWB. Houd daarnaast rekening met andere verplichte items zoals een reflecterend hesje, gevarendriehoek of blaastest. Alle benodigdheden in verschillende landen vindt u hier
Zorg voor een groene kaart en het Europees Schadeformulier in de auto. Neem daarnaast een creditcard mee, dit is handig bij onverwachte kosten. 

Mocht er toch iets gebeuren: Pechhulp Europa Standaard is inbegrepen in het leasecontract!
Heeft u bij ons een leasecontract? Dan kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij onze Berijdersdesk, via telefoonnummer 033 454 95 60. Download daarnaast de ‘Mijn VWPFS’ app. U heeft hiermee alle belangrijke gegevens makkelijk bij de hand. Download de app door in de Apple App Store of Google Play Store te zoeken op ‘Mijn VWPFS’.

Zomertips voor elektrische auto’s
Op reis met een elektrische leaseauto vergt nét iets meer planning dan met een reguliere auto. Om u een handje te helpen hebben we ook voor elektrische auto’s een aantal zomertips opgesteld. 

Ga voorbereid op reis en bekijk waar laadpunten in het buitenland zich bevinden. Via abetterrouteplanner.com kunt u vooraf eenvoudig geschikte laadpunten tijdens de reis plannen.
Niet alle Nederlandse laadpassen worden in het buitenland geaccepteerd. Schaf daarom extra (gratis) laadpassen aan voor onderweg. Laadpastop10.nl kan hierbij helpen, u vindt eenvoudig welke passen een goede dekking hebben in verschillende landen.
Stop vaker en laad korter tijdens de vakantiereis. Het laadverloop en de laadsnelheid verschilt per elektrische auto, maar in veel gevallen wordt de laadsnelheid lager naarmate de accu voller is. Kijk hier voor meer informatie over het laadverloop van verschillende modellen.
Schaf een 230 volt lader aan wanneer de auto dit ondersteunt. Hiermee kan de leaserijder altijd bijladen via het reguliere stopcontact. U kunt informeren bij de dealer naar de mogelijkheden of deze lader past bij het type auto.


Meer informatie

Heeft u vragen? Download dan de 'Mijn VWPFS' app of neem contact met ons op via 033 454 95 60 of via e-mail. We wensen u een fijne zomer!


Auto nieuws
Geschreven door het Redactieteam
14-7-2022 | Leesduur 7 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
14-7-2022
Lees meer over:
Delen