XLLeaseVeelgestelde vragenWat zijn de mogelijkheden voor het overnemen van een leasecontract?

Wat zijn de mogelijkheden voor het overnemen van een leasecontract?

Heeft u een lopend leasecontract? Dan kunnen er voor u gegronde redenen zijn om dit contract over te willen laten nemen. Door XLLease of juist door een andere leasemaatschappij. In principe is dit mogelijk en altijd bespreekbaar. Maar houdt u er wel rekening mee dat het advies kan zijn dat het niet altijd haalbaar is.

Mogelijkheden overname leasecontract

Bij het overnemen van een leasecontract zijn er twee mogelijkheden: de ondernemer die al klant is van XLLease neemt een medewerker aan die elders een lopend leasecontract heeft. De ondernemer vraagt ons dit contract over te nemen. Of het kan zijn dat een medewerker van een bedrijf die klant is bij XLLease naar een andere werkgever gaat en de nieuwe werkgever wil het leasecontract door zijn leasemaatschappij laten overnemen van XLLease.

Plussen en minnen van de contractovername

In de eerste situatie staan we hiervoor in principe open. XLLease krijgt hierbij een overnameprijs aangeboden van de andere leasemaatschappij. Vaak is dan de vraag: als jullie het contract overnemen kan ik dan voor dezelfde leaseprijs blijven rijden? Veelal is dan het antwoord van XLLease dat dit niet gaat lukken. Bij dit soort transacties krijg je per definitie te maken met een hogere overnamewaarde door bijvoorbeeld een boeteclausule of de sterkere onderhandelingspositie van de partij waarvan wij de auto op verzoek overnemen.

Bij de tweede situatie spelen er meer zaken in de beoordeling mee. Zoals: op welke wijze moet de auto overgezet worden? Wat er in de praktijk in die situatie veelal gebeurt, is dat wij een realistische overnameprijs voor de auto aanbieden. De concurrent koopt vervolgens die auto van ons voor een afgesproken bedrag.

Vragen staat vrij

Kortom, XLLease maakt het in principe technisch en praktisch mogelijk om een leasecontract over te nemen of over te láten nemen. Echter, de daadwerkelijke haalbaarheid ervan hangt sterk van de situatie af. Houdt u er rekening mee dat de slinger voor u de verkeerde kant op kan slaan. Maar wij staan er zeker altijd voor open om uw wens voor u vrijblijvend te toetsen.

Wilt u meer informatie over het overnemen van een leasecontract? Neem dan contact met ons op!