XLLeaseVeelgestelde vragenZijn leasebedragen volledig aftrekbaar van de winst van mijn bedrijf?

Zijn leasebedragen volledig aftrekbaar van de winst van mijn bedrijf?

Als u kiest voor operational lease zijn de maandelijkse leasefacturen aftrekbaar van uw bedrijfswinst.

Wanneer zijn leasekosten niet aftrekbaar?

Slechts in uitzonderingsgevallen zal de fiscus kunnen stellen dat de kosten niet aftrekbaar zijn: indien het auto’s zonder enig zakelijk karakter betreft. Bijvoorbeeld als een onderneming een auto voor een niet in de onderneming meewerkend familielid least en deze auto zonder enige vergoeding aan dit familielid ter beschikking stelt.

Bij auto’s voor het personeel wordt met het privévoordeel van de ‘auto van de zaak’ wel rekening gehouden door een bijtelling op het loon. Dit heeft echter geen consequenties voor de aftrekbaarheid van de leasekosten.

Aftrekbare kosten Financial Lease

Is de auto op basis van een financial leasecontract geleast, dan wordt de auto fiscaal behandeld als eigendom van de onderneming en zijn de kosten, lasten en afschrijvingen aftrekbaar. Dat betreft dus de afschrijving tot de verwachte restwaarde, de in de leasetermijn begrepen rente en de kosten van verzekeringen, onderhoud, reparaties, motorrijtuigenbelasting, brandstof en alle overige met de auto samenhangende kosten.

Wilt u meer weten over de financiële gevolgen van leasing voor uw bedrijf? XLLease informeert u in een persoonlijk adviesgesprek. Samen bekijken we welke mobiliteitsoplossing voor uw bedrijf het beste is. Vraag direct een adviesgesprek aan.