xllease klant

Carel Tijssen

Financieel directeur HB-cRc

 

HB-cRc is emballagespecialist, een bijzondere tak van sport. De focus voor de klanten ligt op retourlogistiek. Carel Tijssen: “Alles draait bij ons om flexibiliteit en serviceverlening. Specifiek voor ons wagenparkbeheer vinden we die eigenschappen ook terug bij XLLease.”

HB-cRc ontvangt in haar vestigingen onder andere emballage uit de supplychain van supermarkten, hun lege kratten, pallets en rolcontainers. Carel: “Die reinigen wij en leveren wij vervolgens schoon en snel weer uit aan de productielocaties van de toeleveranciers van de supermarkten in kwestie. Vervolgens leveren zij deze weer, met hun producten gevuld, aan de distributiecentra van de supermarkten en start deze cyclus opnieuw. Die eenmaal geleegde en vuile emballage van deze DC’s komt daarna weer naar ons toe voor reiniging. Deze kratten, pallets en rolcontainers huren zij bij ons en wij verzorgen voor hen het beheer binnen de afgesproken logistieke cyclus. Al met al zijn kratten voor supermarkten onmisbaar in de complete supply chain.” Daarnaast houden wij ons ook bezig met emballagestromen in de productieketen van de Foodsector.


Ook emballagespecialist in food

Vanuit haar andere locaties is HB-cRc actief met de verhuur en reiniging van emballage voor specifiek voedselproducten, van vlees tot kaas. Carel: “De reinigingseisen in deze tak van sport zijn hoog en we zijn daar volledig voor gecertificeerd. Op de locatie in Boxtel werken wij dedicated in een volledige high care omgeving voor Vion Food Group. Ook hier is de hoogste norm in reiniging wettelijk vereist omdat het vlees van Vion Food Group zonder verpakking in onze emballage mee gaat.” HB-cRc doet al haar werk met bijna 300 medewerkers vanuit 12 strategisch gekozen verwerkingscentra door heel Nederland.

Snel inspelen op pieken in de retail

Carel is helder over het voordeel waarmee HB-cRc het verschil maakt: “Absoluut onze flexibiliteit. Een klant die een acuut logistiek probleem heeft met zijn emballage kan binnen een uur kratten bij ons huren voor verschillende perioden. Bij supermarkten zie je vaak piekbehoeften in de logistiek, bijvoorbeeld door een grootschalige winkelactie. Wij kunnen daar alert op inspelen met precies de gewenste emballage. Is die niet meer nodig? Dan zijn we ook flexibel in het snel weer innemen van die emballage.”


Overzichtelijk wagenpark van XLLease

Carel is financieel directeur bij HB-cRc en heeft het wagenparkbeheer ook in zijn portefeuille: “We zijn in 2006 gestart als onderneming en in 2008 gespecialiseerd in kratten en emballage. In de loop van die relatief korte tijd heb ik het wagenparkbeheer verzorgd vanuit mijn financiële functie. We hebben nu circa 15 leaseauto’s op de weg, allemaal afkomstig van XLLease. In dat beheer zit relatief veel rust door duidelijke contracten en een heldere prijsstelling. Elke locatiemanager heeft een leaseauto, evenals staffunctionarissen, onze verkopers en uiteraard de directie.” Ook de technische dienst van HB-cRc leaset bij XLLease.


Prima te managen

XLLease ondersteunt HB-cRc veelzijdig bij zijn beheerstaken: “Zo ontvang ik frequent heldere rapportages.” Ook als prettig ervaart Carel de signaleringsfunctie vanuit XLLease: “Zodra een bepaalde auto vervangen dient te worden omdat de contractduur gaat eindigen, ontvang ik tijdig bericht en kunnen we overleggen. Dit soort zaken overvallen je daardoor niet. XLLease helpt mij enorm bij het beheer van ons wagenpark en is het op die manier voor mij nog steeds prima te managen.”

Wagenpark financieel beheersbaar houden

Carel is zich bewust van de bijtellingperikelen van de afgelopen jaren: “Daar hebben we niet al onze beslissingen door laten beïnvloeden. Wel hebben we in ons wagenpark een aantal auto´s met een aantrekkelijke bijtelling. Toch hebben we er de samenstelling van ons wagenpark nooit volledig door laten leiden. Een aantal collega´s hebben hier uiteraard wel van kunnen profiteren. Een voorbeeld? Onlangs hebben we twee nieuwe medewerkers aangenomen. XLLease had voor hen nog twee auto´s op voorraad staan met slechts 7% bijtelling. Gebruikte auto´s, in een prima staat, die voor twee jaar voor 7% de weg op konden, uiterst aantrekkelijk. Deze auto´s waren weliswaar iets te duur voor het budget van de twee nieuwe medewerkers, maar doordat zij fiscaal een groot voordeel kregen, konden we van hen ook een kleine bijdrage verlangen. Met die flexibiliteit vanuit XLLease hebben zij ons enorm geholpen om hen tegemoet te komen. Eveneens helpt deze flexibiliteit ons om het wagenpark financieel beheersbaar en dus niet te duur te maken.” 


Opladen met eigen zonnepanelen

Ook duurzaamheid speelt een toenemende rol in het beleid voor wagenparkbeheer bij HB-cRc. Carel rijdt bijvoorbeeld zelf een hybride Volkswagen Golf met 7% bijtelling: “Ook hebben we nu twee Volkswagens Golf GTE(hybride auto´s) in de lease bij XLLease. Op onze locatie in Welsum, tevens ons hoofdkantoor, hebben we zonnepanelen op het dak liggen. Met de duurzame stroom die we daarmee zelf opwekken laden we de accu´s van deze drie hybride auto´s op. Dit betekent dat we op een groene manier onze mobiliteit helpen vormgeven.”

Collega acuut uit de brand geholpen

Ook als het tegenzit springt XLLease direct bij, is de positieve ervaring van Carel: “Een collega had zijn auto compleet ingepakt voor vakantie. In de nacht voor vertrek is deze leaseauto gestolen, plus bagage. XLLease heeft acuut een leenauto ter beschikking gesteld zodat deze collega alsnog met vakantie kon. Een geweldige service!” Met pech onderweg binnen het XLLease wagenpark heeft Carel eigenlijk nog niet te maken gehad: ”Dat zegt iets over de kwaliteit van de auto´s die wij leasen bij XLLease.”

“Met de inzet van XLLease is ons wagenpark goed te managen”

“Dankzij de ondersteuning van XLLease is ons wagenpark voor HB-cRc nog steeds heel eenvoudig te managen”