XLLeaseLeasevormenOccasion Lease

Occasion Lease

Occasion Lease is leasen volgens de voorwaarden van Operational Lease, maar dan met een gebruikte auto. Vraagt u zich eens af waarom u occasion wilt gaan rijden. Zijn het de kosten? Of wilt u op korte termijn een leaseauto rijden? XLLease helpt u graag met een passende en financieel verstandige keuze. Neem voor advies over Occasion Lease contact met ons op.

Een occasion leasen hoeft niet altijd voordeliger te zijn dan nieuw leasen. Dit geldt voor zowel zakelijk leasen als private lease.

Voor- en nadelen Occasion Lease

Het voordeel van occasion is dat de auto al bij XLLease staat. De leaseauto is namelijk hier ingeruild. Dus u ziet precies wat u krijgt en u kunt er snel mee wegrijden. En als u het geluk heeft dat er nog een laag bijtellingpercentage op rust, steekt u ook dat voordeel in uw zak. Het nadeel van het leasen van een occasion is dat u niet voor extra opties kunt kiezen. U krijgt wat u ziet.

Niet altijd een lagere maandpremie

Stel, uw occasion leaseauto is 11 maanden jong. Wij weten dan dat de eerste onderhoudsbeurt voor de deur staat. Bij een nieuwe leaseauto wordt daar een bedrag vanaf de eerste dag via uw maandelijkse leasepremie voor gereserveerd. Maar bij uw occasion missen we die eerste 11 maanden ‘sparen’. Dit halen we in via de premie waarmee u start bij uw occasion en dit verhoogt uw maandpremie. Hierdoor hoeft Occasion Lease niet voordeliger te zijn dan een nieuwe auto leasen.

Private lease occasion

Wilt u privé een occasion leasen? Laat u dan goed informeren over de mogelijkheden. En bekijk ook de opties voor het privé leasen van een nieuwe auto. De maandpremie hoeft bij occasion lease niet altijd voordeliger te zijn.

Voor- en nadelen nieuw leasen

De voordelen van een nieuwe auto leasen op een rij:

  • U kunt altijd het meest actuele model auto kiezen.
  • U bent volledig vrij in het kiezen van de opties van uw nieuwe leaseauto.
  • Een nieuwe leaseauto draagt bij aan de tevredenheid van uw medewerkers. U toont aan in hen te geloven en dit vertaalt zich doorgaans in meer medewerkersmotivatie.
  • Een leaseauto draagt bij aan het imago van de berijder en het bedrijf.

Wilt u de mogelijkheden van leasen, occasion of nieuw, eens goed op een rij zetten? XLLease adviseert u graag over de mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.