XLLeaseLeasevormenElektrische auto of hybride auto leasen

Elektrische auto of hybride auto leasen

Elektrische auto leasen

Meer en meer automerken produceren ook elektrische auto’s. Steeds vaker al als standaard productiemodel, soms nog in kleine aantallen en met een experimenteel doel. Er rijden zo langzamerhand steeds meer elektrische auto’s daadwerkelijk rond, en dat aantal neemt de komende jaren alleen nog maar toe. Ook het aantal oplaadpunten groeit gestaag.

Het leasen van een elektrische auto is altijd een voordelige keuze

U profiteert standaard van de gunstige bijtellingsregeling. Ook merkt u al snel dat het rijden op elektriciteit financieel erg aantrekkelijk is ten opzichte van het gebruik van een benzinemotor. Bovendien helpt u de milieu-impact op onze planeet te beperken. De meeste elektrische auto’s stoten geen C02 uit, wat het milieu helpt verbeteren.

Hybride auto leasen

Bij hybride auto’s wordt de auto deels aangedreven door een benzine- en/of dieselmotor en deels door een elektromotor. Deze hybridetechniek leidt dus tot minder uitstoot van C02. Met een volle tank kan tot 1000 kilometer gereden worden. Een auto met een hybrideaandrijving zal altijd aanzienlijk minder verbruiken dan een vergelijkbare auto uit dezelfde gewichts- en prestatieklasse met een benzinemotor. Hybride auto’s rijden op normale benzine, dus gelden de actuele benzine- of dieselprijzen. Welke hybride auto u ook least bij XLLease: deze wordt af fabriek geleverd met een hybridesysteem. Hierdoor zijn er geen aanpassingen aan de auto nodig.

Voordelen elektrische auto leasen

Zowel een elektrische auto leasen als hybride auto leasen is financieel aantrekkelijk. Wel zullen de fiscale regels omtrent het leasen van elektrische en hybride auto met ingang van 2016 veranderen. De belangrijkste aanpassingen? Berijders van elektrische of hybride auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal vijftig gram worden niet langer vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting: vanaf 2016 moeten zij de helft gaan betalen. De bijtellingcategorie van zeven procent blijft wel bestaan, maar gaat vanaf 2016 alleen gelden voor volledig elektrische auto’s. Voor hybride auto’s met een uitstoot tot en met vijftig gram geldt vanaf dat jaar een bijtelling van veertien procent.

Uiteraard kunt u bij XLLease ook een elektrische auto of hybride auto leasen. U spaart er het milieu mee én uw portemonnee. Graag geven wij u in vogelvlucht een idee. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met XLLease.