Einde leasecontract

Aan het einde van uw leaseperiode kunt u uw auto makkelijk laten inspecteren en innemen door onze inname partner Macadam. Macadam is een onafhankelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het innemen en inspecteren van leaseauto’s. Mocht u aanwezig willen zijn gedurende de inspectie, is dat uiteraard mogelijk. Tevens kunt u als berijder voor akkoord het digitale innamerapport tekenen.

Om de innameprocedure voorspoedig te laten verlopen, dient u indien mogelijk 2 weken voor het aflopen van uw leaseovereenkomst een afspraak te maken. Macadam zorgt ervoor dat uw leasewagen wordt geïnspecteerd en vervolgens ingenomen en vervoerd wordt naar ons Remarketing Center in Zwolle.

U maakt eenvoudig een afspraak via het inleverportaal van Macadam

Komt u er niet uit of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met Macadam via het telefoonnummer +31 (0)172 475 490. 

Naast gebruikmaken van de diensten van Macadam kunt u uw leaseauto ook inleveren bij uw dealer. Zeker wanneer u direct uw nieuwe leaseauto op kunt halen, is dit een makkelijke optie.

 

XLLease -  Zakelijke lease
Skoda ENQ full operational lease
Maak minimaal 14 dagen voor het einde van uw contract een afspraak voor de inspectie van uw leaseauto.
Skoda KRQ
Heeft u vragen over het inleveren van uw leaseauto? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.
Volkswagen Polo full operational
Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het inleveren van uw leaseauto. Alle informatie vind u in het inleverprotocol. Download het Nederlandstalige of Engelstalige inleverprotocol.

Waaraan moet ik denken als ik mijn leaseauto inlever?

 

Schoon

Om een goede inspectie te kunnen doen is het van belang dat uw auto schoon en opgeruimd is. Een vervuilde auto kan niet goed worden geïnspecteerd en ingenomen.

 

Accessoires

Bij het inleveren van uw auto horen de in de leaseovereenkomst opgenomen accessoires aanwezig zijn. Privé-accessoires die niet in het leaseovereenkomst zijn opgenomen, mag u verwijderen, mits dit niet leidt tot waardevermindering van of schade aan de auto. Eventuele niet verwijderde accessoires worden eigendom van de leasemaatschappij. U ontvangt hiervoor geen vergoeding.

Bekijk ons inleverprotocol en lees wat u niet moet vergeten in te leveren bij de inname.

Waar moet u nog meer rekening mee houden?

  • Zorg ervoor dat al uw privé bezittingen uit de auto zijn gehaald.
  • Door u zelf aangeschafte accessoires mogen, op eigen kosten, alleen worden verwijderd indien u de leaseauto hiermee niet beschadigt.
  • De brandstofpas graag doorknippen.
  • In de periode oktober tot en met maart mag u de auto inleveren op winterbanden. In de periode april tot en met september moet de auto ingeleverd worden op zomerbanden.
  • De auto mag niet ingeleverd worden op stalen velgen met winterbanden als de auto geleverd is met lichtmetalen velgen.

Eigen leaseauto overnemen

Voor veel leaserijders is het interessant om na afloop van het leasecontract de leaseauto over te nemen. U kent immers als geen ander uw leaseauto en u weet dat hiermee zorgvuldig is omgegaan en dat het onderhoud altijd op tijd is uitgevoerd. Een betrouwbare aankoop en tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Lees verder wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk hier hoe het inleveren precies in zijn werk gaat.

Mijn XLLease app
Dé app voor uw leaseauto
XLLease app voor leaserijders