Bijtelling berekenen

Vul het onderstaande formulier in om een indicatie te krijgen van uw bijtelling.*

Indien een auto van de zaak meer dan 500 km per jaar privé gebruikt wordt, geldt hiervoor een bijtelling. Deze bijtelling wordt bij het inkomen opgeteld waarover de loonbelasting wordt berekend. Met onderstaande tool wordt berekend wat hiervan de gevolgen zijn op uw netto-salaris.

Voor volledig elektrische auto’s geldt in 2023 een bijtellingspercentage van 16% over de fiscale waarde van de auto tot € 30.000. Voor het bedrag boven de € 30.000 geldt een bijtellingspercentage van 22%. De calculator houdt rekening met de geldende bijtellingsregels. Voor auto's die CO2 uitstoten zoals benzine-, hybride- en dieselvoertuigen, geldt een bijtelling van 22% over de volledige fiscale waarde. Is uw auto in een voorgaand jaar op kenteken gezet? Selecteer dit dan bij 'Datum kenteken afgifte auto'.

U kunt in de bijtellingscalculator tevens de eigen bijdrage aan uw werkgever invoeren, zodat u een beeld krijgt van uw maandelijkse autokosten.

Klaar met berekenen? Bekijk dan via hier onze XLDeals of onze occasion lease aanbod.

Bijtelling berekenen

Kosten per maand

* De netto bijtelling is altijd afhankelijk van de specifieke/ persoonlijke situatie, aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.
Bijtelling pagina
Profiteer nu nog van gunstige bijtelling
Op dit moment kunt u nog profiteren van 12% bijtellingsauto's. Bekijk onze XLDeals of neem direct contact met ons op.
Full Operational Lease - XLLease
Waarom XLLease?
  • Persoonlijk contract op maat
  • Transparante werkwijze
  • Hoge klanttevredenheid: 8,1
Advies of contact nodig?
Binnen no-time krijgt u van ons een aantrekkelijke offerte toegestuurd. Heeft u liever contact met een van onze adviseurs? Neemt u dan gerust contact voor een advies op maat.
Mijn XLLease app
Dé app voor uw leaseauto
XLLease app voor leaserijders