XLLeaseVeelgestelde vragenShortlease of huren?

Shortlease of huren?

Shortlease

Het kan nodig zijn om extra auto’s in te zetten, bijvoorbeeld voor tijdelijk personeel of bij tijdelijke uitbreiding van de werkzaamheden. Het eerste alternatief is om een shortlease contract aan te gaan. In tegenstelling tot een normaal leasecontract dat meestal 36 of 48 maanden loopt, kan shortlease vaak al vanaf een beperkt aantal maanden.

Auto huren

Als het echter om een aantal weken gaat, kan huren een goed alternatief zijn. Een nadeel daarvan kan zijn dat deze auto conform de specificaties van de verhuurorganisatie is samengesteld en dat de auto meestal al eerder gebruikt is. De meeste verhuurorganisaties hebben echter een zeer jong wagenpark.

Let ook altijd op de flexibiliteit in het contract. Met andere woorden: wanneer en onder welke voorwaarden kunt u het contract beëindigen als zou blijken dat u de auto niet langer nodig heeft?

Shortlease omzetten naar een regulier leasecontract

Dat leasing een flexibel instrument is, blijkt wel uit het feit dat het bij XLLease mogelijk is het shortlease contract om te zetten naar een regulier leasecontract, waarbij er een verrekening plaats vindt op de eerder door u betaalde shortlease termijnen. Tevens is het mogelijk om het contract tussentijds te verlengen.