XLLeaseVeelgestelde vragenWat is occasion lease bij XLLease en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is occasion lease bij XLLease en wat zijn de voor- en nadelen?

Een occasion in de lease is vaak een ex-leaseauto. Een auto die dus al eens eerder is geleased en die XLLease opnieuw ter lease aanbiedt. Deze leasevorm is onder andere aantrekkelijk voor ZZP’ers die hun geld liever in hun bedrijf investeren, maar toch in een goede auto willen rijden.

Occasion lease biedt meer vrijheid in een kortere periode

Ook in de huidige gespannen arbeidsmarkt kan occasion lease een goed alternatief zijn. Ondernemers willen zich steeds vaker minder lang binden aan een leasecontract. Vooral als zij hun medewerkers nog in hun proefperiode hebben werken. De inzet van een occasion als leaseauto van XLLease is in die situatie een aantrekkelijke en praktische optie.

Voordelen en nadelen occasion lease

Een occasion leasen hoort voordeliger te zijn dan een gewone autolease, dus het leasen van een nieuwe auto. Dat is in de meeste gevallen ook zeker zo. Toch geeft XLLease u graag in vogelvlucht de voor- en nadelen van occasion lease.

  • U ziet precies wat u krijgt en u kunt er snel mee wegrijden.
  • Heeft u het geluk dat er nog een laag bijtellingspercentage op rust? Dan steekt u ook dát voordeel in uw zak.
  • Het nadeel van het leasen van een occasion is dat u niet voor extra opties kunt kiezen. U moet de auto dus nemen zoals u die ziet.
  • Ook denken veel mensen dat de maandelijkse leasepremie van een occasion laag is. Dat kan zo zijn, vooral door een lagere inkoop, maar de onderhoudsreservering tikt wel zwaarder dan bij een nieuwe leaseauto. Dit ziet u direct terug in uw maandpremie.