XLLeaseVeelgestelde vragenEigen bijdrage voor uw leaseauto: de feiten op een rij

Eigen bijdrage voor uw leaseauto: de feiten op een rij

Aan werknemers die een leaseauto van XLLease hebben, kan door hun werkgever een eigen bijdrage in rekening gebracht worden voor het privé-gebruik van die leaseauto. Maar let op: de eigen bijdrage is niet hetzelfde als bijtelling. Dit is namelijk het bedrag dat de fiscus rekent in verband met het privé-gebruik van de auto.

De hoogte van de eigen bijdrage van uw leaseauto van XLLease is afhankelijk van de afspraken die u maakt met uw werkgever. Het is ook mogelijk dat hij u niet aanslaat voor een eigen bijdrage.

Eigen bijdrage leaseauto aftrekbaar?

Een eigen bijdrage die de werknemer aan de werkgever betaalt voor de leaseauto van XLLease is alleen aftrekbaar als het een vergoeding is voor privé-gebruik van de auto.

Bijtelling kan nooit negatief worden

De eigen bijdrage die u betaalt voor het privé-gebruik van uw leaseauto trekt uw werkgever af van de bijtelling. De eigen bijdrage is, behalve in zeer specifieke uitzonderingsgevallen, alleen aftrekbaar tot het bedrag van de bijtelling. Als de eigen bijdrage hoger is dan de bijtelling, kan de bijtelling hierdoor dus in de regel niet ‘negatief’ worden. Lees hier meer over het berekenen van de bijtelling.

Meer weten over de eigen bijdrage?

Uw adviseur bij XLLease beantwoordt graag al uw vragen.