XLLeaseVeelgestelde vragenHoe kan ik een buitenlandverklaring aanvragen?

Hoe kan ik een buitenlandverklaring aanvragen?

Reist u met uw leaseauto naar het buitenland? Dan heeft u voor een aantal landen een buitenlandverklaring nodig. Met deze verklaring kunt u aantonen dat u toestemming heeft om de auto namens XLLease te berijden.

U kunt de buitenlandverklaring per mail of telefonisch aanvragen bij XLLease. Wij stellen de machtiging voor u op en sturen deze per post naar de Kamer van Koophandel (KvK). Deze ondertekent de machtiging en zal deze naar u toezenden. Na ontvangst kunt u probleemloos op reis met uw leaseauto.

Speciale regels Marokko, Tunesië en Turkije

Er gelden extra regels voor Marokko, Tunesië en Turkije. Reist u naar Marokko? Laat de machtiging dan ondertekenen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en vervolgens voor de finale legalisatie door het Marokkaanse consulaat. Reist u naar Tunesië? Hiermee gaat u voor verdere legalisatie eerst naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en daarna naar het Tunesische consulaat. Reist u naar Turkije? Dan laat u de machtiging ondertekenen door de Turkse ambassade.

Let op uw verzekeringsdekking

Houd er rekening mee dat de verzekeringsdekking, voor het land waar u heen reist met de leaseauto van XLLease, van toepassing moet zijn. Deze landen worden vermeld op de groene kaart. Voor Oost-Europa of Noord-Afrika heeft u een speciale buitenlandverklaring nodig. Hier zijn kosten aan verbonden.