XLLeaseNieuwsPrivate Lease biedt inmiddels ook voor uw luxe auto de slimste rekensom

Private Lease biedt inmiddels ook voor uw luxe auto de slimste rekensom

Geplaatst op dinsdag 9 mei 2017 door Frank van Klink

Weinig mensen hebben een realistische kijk op hun maandelijkse autokosten. Deze worden doorgaans te laag ingeschat. Bijvoorbeeld door gebrek aan kennis of doordat men bewust die waarheid voor zichzelf of anderen versluiert. Toch vreemd als u weet dat particulieren gemiddeld 700 euro per maand aan hun auto kwijt zijn. Een pittig bedrag. Veelal in een constructie waarbij de auto is gekocht; deels betaald met eigen geld en deels gefinancierd. Naast die maandelijkse aflossing, komen er ook kosten voor onderhoud en verzekering bij. Blijkbaar is men dit soort bedragen gewend te betalen, zonder al teveel stil te staan bij slimmere alternatieven. Maar de tijden veranderen snel…

Private Lease voor het luxe segment

We zien een trend in de maatschappij waarbij consumenten niet meer (veel geld) willen betalen voor dit autobezit, maar puur en alleen voor het gebruik ervan. De snelle en niet te stoppen opkomst van Private Lease is daarvan een tastbaar bewijs. Zagen we eerst het accent binnen Private Lease op de kleine, handige boodschappenauto ‘voor erbij’; inmiddels merken we dat de consument ook steeds meer overweegt om de grotere en luxe hoofdauto in het huishouden te leasen. Een toenemend deel van de markt dat voorheen een auto kocht met een financieringsdeel erin zal nu vaker kiezen voor Private Lease. Deze particulieren zijn doorgaans toch al gemiddeld hogere maandelijkse kosten gewend op basis van financiering. Mijn verwachting is dan ook dat het gemiddelde premiebedrag per maand voor Private Lease zal stijgen.

Trend gestaafd door cijfers

Deze trend past in het beeld dat de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) recent schetste op basis van onderzoek. Bij Private Lease van een luxe auto hoort vooral een hogere kilometrage en ook een langere leaseperiode. Beide trends doen zich inmiddels in de praktijk voor. Dit wordt door de VNA gestaafd met cijfers. Vergeleken met 2015 is er een verschuiving zichtbaar naar contracten langer dan drie jaar. Ook het aantal Private Lease auto’s dat wordt ingezet tussen de 10.000 en 15.000 kilometers stijgt naar 42%. Ik denk zelfs dat dit fenomeen ook gaat gelden voor de kilometrages tussen 20.000 – 25.000 per jaar. Het aantal auto’s met een contract minder dan 10.000 kilometers daalt van 28 naar 24%. Mijn volgende stelling wordt hiermee inmiddels in de praktijk bewezen. Namelijk dat de markt voor Private Lease zich onontkoombaar zal doorontwikkelen naar een volwassen en volwaardige markt.

Voordelen van Private Lease voor luxe segment

De voordelen van Private Lease zijn ook in het luxe segment evident. U hoeft niet meer ineens veel geld te investeren en u heeft maandelijks geen kosten voor afschrijving, een risico minder! Ook prettig bij Private Lease: de restwaarde van uw luxe leaseauto is al gegarandeerd. U koopt daarmee heel veel zekerheid in een snel veranderende markt.

Veelzijdige ervaring met lease

Ook voor het leasen van uw luxe privé auto is XLEasy dé partij. Ten eerste: we komen uit de Autohaas Groep voort. Wat de autorijder wil, zit dus als vanzelf én als vanouds in ons DNA verankerd. En vanuit XLLease, uit dezelfde familie als XLEasy, hebben we al jarenlange ervaring met zakelijk leasen, zoals het goed kunnen inschatten van hoe restwaarden en schadebeelden zich ontwikkelen. Met als gevolg het goed en scherp kunnen uitrekenen van aantrekkelijke maandpremies voor uw Private Lease auto, ook als dit een luxe auto is!

Frank van Klink