Bedrijfsauto leasen

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar maximaal rendement tegen zo laag mogelijke kosten. Daarnaast kijkt u kritisch naar vermijdbare risico’s. Bij de afweging of u een bedrijfsauto gaat kopen of leasen, loopt u zorgvuldig uw lijstje af. Wat zijn de kosten? Wat levert het mij op? En wat zijn de risico’s.
Geschreven door het Redactieteam
8-7-2022 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
8-7-2022 | Leesduur 3 min
Bedrijfsauto leasen

Bedrijfsauto leasen
Als ondernemer bent u altijd op zoek naar maximaal rendement tegen zo laag mogelijke kosten. Daarnaast kijkt u kritisch naar vermijdbare risico’s. Bij de afweging of u een bedrijfsauto gaat kopen of leasen, loopt u zorgvuldig uw lijstje af. Wat zijn de kosten? Wat levert het mij op? En wat zijn de risico’s. Als u ervoor kiest om een bedrijfsauto te leasen, weet u voor een langere periode precies waar u aan toe bent. Dat maakt leasen voor veel ondernemers ook zo aantrekkelijk.

Welke bedrijfsauto wilt u leasen?
Het belangrijkste verschil tussen een bedrijfsauto en een auto voor privégebruik is, dat u met de bedrijfsauto geld wilt verdienen. De functionaliteit van de auto staat dus voorop. U kijkt waar u de bedrijfsauto precies voor nodig hebt en u probeert ook een beeld te vormen van de toekomst. U maakt immers een keuze voor langere tijd! Als u dat weet, weet u ook aan welke eisen uw bedrijfsauto moet voldoen. En die eisen zijn bepalend voor welke bedrijfsauto u kiest.

Inbouwmogelijkheden
Welke bedrijfsauto u ook kiest; u kunt altijd terecht bij XLLease. We leveren alle merken en zetten de mogelijkheden overzichtelijk voor u op een rij. We adviseren niet alleen over het model, maar denken ook met u mee over de inbouwmogelijkheden. Bij elke bedrijfsauto gaat het om maatwerk. Want het is nogal een verschil of u een bedrijfsauto nodig hebt voor uw apotheek of dat u er gekoelde etenswaren mee wilt bezorgen. We werken samen met tal van dealers en verschillende inbouwspecialisten.

Let op het gewicht
We zien regelmatig ondernemers de fout ingaan als ze hun bedrijfsauto gaan inrichten. Door te zware materialen te gebruiken, zoals massief hout voor schappen en rekken, gaat er veel van het laadvermogen verloren. Zelf doen lijkt dan in eerste instantie voordeliger, maar pakt in de praktijk duurder uit. Dat komt niet alleen door minder laadvermogen, maar ook door meer brandstofverbruik. De inbouwspecialisten waarmee we samenwerken, hebben duurzame, lichtgewicht oplossingen van bijvoorbeeld aluminium. We brengen u graag met hen in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Exterieur
Behalve het interieur van uw  bedrijfsauto, kunt u ook verschillende extra’s voor het exterieur meenemen in het leasecontract. Denk daarbij aan extra verlichting op uw bedrijfsauto of extra ventilatie. Ook klimaatsystemen en koelunits behoren tot de mogelijkheden. Wilt u de bedrijfsauto laten beletteren? Ook dat kan al worden geregeld voordat de auto wordt afgeleverd. Bij XLLease zorgen we dat uw bedrijfsauto turn-key voor u gereed staat.

Elektrische bedrijfsauto leasen
Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker. Doordat de actieradius van elektrische bedrijfsauto’s toeneemt, wordt het ook voor ondernemers interessant om te investeren in een elektrisch aangedreven wagenpark. Vanaf mei kan bijvoorbeeld de Volkswagen ID.Buzz worden besteld met een actieradius van ±400 km (WLTP). Daarnaast zijn er op dit moment een aantal interessante subsidiemogelijkheden voor elektrisch aangedreven bedrijfswagens. Uiteraard vraagt XLLease deze voor u aan en komt dit voordeel direct ten gunste van uw leasetarief. Wel zo voordelig. Behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op, we geven u graag een eerlijk advies.

 

Fiscaliteiten
Geschreven door het Redactieteam
8-7-2022 | Leesduur 3 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
8-7-2022
Lees meer over:
Delen