rob de vos xllease

Rob de Vos

Directeur Mens-Zeist

 

Vastgoedonderhoudsbedrijf Mens-Zeist is gespecialiseerd in schilder-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voor onder andere woningbouwverenigingen. Daarnaast verduurzaamt het gebouwen met energie- en isolatietechnische verbeteringen. Het overgrote deel van de mobiliteit die hier voor nodig is, is door Mens-Zeist ondergebracht bij XLLease. Rob de Vos, directeur bij Mens-Zeist: “Zowel op tarieven als op service scoort XLLease enorm goed.”

Met een jaaromzet van circa achttien miljoen is Mens-Zeist één van de grootste vastgoedonderhoudsbedrijven van Nederland. Volgens Rob vooral te danken aan de expertise van alle medewerkers. Rob: “We geloven in de kracht van onze eigen mensen. Wij beschikken over een grote groep van betrokken, goed opgeleide medewerkers. In totaal zijn dat er zo’n 100, waarvan er 80 in vaste dienst zijn, met daaromheen een flexibele schil van nog eens 20 mensen.”

Mobiliteitsbehoefte

Veel van de medewerkers moeten dagelijks soms lange afstanden afleggen van de eigen woonplaats naar de bouwplaats. Dat geldt voor de vaklieden, maar ook voor de kantoormedewerkers, die evengoed naar de bouwplaats afreizen voor de nodige werkvoorbereiding en calculaties. De bouwplaats bevindt zich in een straal van 80 kilometer rondom Zeist en varieert continu. Dat maakt de mobiliteitsbehoefte van Mens-Zeist groot. Daarom heeft de organisatie een wagenpark van in totaal 50 auto’s.

Van de 50 auto’s heeft Mens-Zeist de bedrijfsauto’s in eigen beheer. Rob: “Deze worden op de bouwplaats wat zwaarder belast, maar daarnaast is het bedrijfsmatig ook interessant om zelf een deel te investeren in het wagenpark.” Daarnaast ziet Rob de voordelen in van leasen: “Je hebt niet altijd de liquide middelen om zelf te investeren in nieuwe auto’s als die nodig zijn. Daarom leasen we het overige deel. Vanuit mobiliteitsbehoefte én financieringsbehoefte.”

Ontzorgd

In de zoektocht naar een geschikte leasemaatschappij was Mens-Zeist vooral op zoek naar een partij die ze voldoende kan ontzorgen in het wagenparkbeheer. Zodat de mobiliteit geborgd is, met minder energie van het bedrijf. Die partij vond de organisatie in XLLease. Rob: “Zowel op tarieven als op service scoort XLLease enorm goed. Daarom hebben we in 2012 de keuze gemaakt bij hen te leasen.”

Over de samenwerking is Rob positief: “Wie hier een auto nodig heeft, wordt in contact gebracht met XLLease en kan er zelf één kiezen uit een reeks merken en modellen, die we van tevoren hebben geselecteerd. Onder andere op basis van tarieven, het type model en de zuinigheid. Zo borgen we dat de gekozen auto’s passen bij onze organisatie, terwijl de berijder toch een behoorlijke keuzevrijheid heeft. Dat werkt heel goed. We hebben regelmatig te maken met uitbreidingen, wat nieuwe auto’s noodzakelijk maakt. Tot die auto’s geleverd worden, kunnen nieuwe medewerkers altijd snel gebruik maken van een voorloopauto. We zitten nooit voor een langere tijd zonder mobiliteit.”

Vlotte service

Naast de wijze waarop Mens-Zeist wordt ontzorgd in het wagenparkbeheer, wordt vooral de service van XLLease ervaren als een belangrijk pluspunt. Rob: “De dienstverlening is vlot en adequaat. De mensen van XLLease gaan snel over tot actie om de gewenste auto te leveren. Het onderhoud is op een goede manier geregeld. Schades worden vlot afgewikkeld. Vervangende auto’s zijn snel geregeld. Er is nooit ergens gedoe over. Verder hebben we een vast contactpersoon met wie het heel goed klikt. Die goede service is voor ons belangrijker dan de prijs. Natuurlijk hebben we van tevoren een prijsvergelijking gemaakt, maar uiteindelijk vinden we het belangrijker dat we kunnen samenwerken op basis van vertrouwen.”

Sparringpartner

Rob: “Meest positief zijn we over de manier waarop er door XLLease met ons mee wordt gedacht. Ook waar het de aanschaf van onze eigen bedrijfsauto’s betreft. We vinden het belangrijk dat we in een samenwerking niet te afhankelijk zijn van elkaar, maar dat we ook buiten de samenwerking om een professionele houding naar elkaar hebben. Dat maakt XLLease naast leasemaatschappij ook een goede sparringpartner.”

 

“Op service scoort XLLease enorm goed.”