Martin Talen

Algemeen Directeur Talen Vastgoedonderhoud


Talen Vastgoedonderhoud is een familiebedrijf dat zich toelegt op het onderhouden en verbeteren van vastgoed, zodat het er zowel prettig wonen als werken is. Martin Talen, algemeen directeur Talen Vastgoedonderhoud: “Dit werk doen wij vooral voor woningcorporaties, maar ook voor zorginstellingen, commercieel vastgoed en andersoortige opdrachtgevers zoals beleggers en beheerders. We tellen vier vestigingen in Nijmegen, Apeldoorn, Dronten en Makkum en bestrijken geografisch ruim 60% van Nederland.” Talen Vastgoedonderhoud least voor haar medewerkers tussen de 80 en 85 auto’s bij XLLease: “We hebben nergens omkijken naar”, aldus Martin Talen.

“Het onderscheidend vermogen van ons bedrijf zit ‘m vooral in het gegeven dat wij het vastgoedonderhoud van de eigenaar kunnen adopteren voor een vast bedrag per woning of gebouw per jaar. Hierbij zoeken wij samen naar de balans tussen het risico dat de opdrachtgever zelf wil nemen en welk risico hij liever aan ons uitbesteedt. Vergelijk het met de leasing van een wagenpark, daar is ook het onderhoud in meegenomen. Door dit onderhoud optimaal te doen, blijft de woon- en werkomgeving optimaal, huren mensen langer en zijn voor de eigenaar de inkomsten dus gegarandeerd. Daarbij nemen we maatregelen die de woningen ook voor de toekomst betaalbaar houden. Ook vinden wij het belangrijk om in rechtstreeks contact met de huurder vast te stellen wat die precies wil. De wensen van bewoners en gebruikers nemen we dus ook mee in het plaatje naar de eigenaar.”

Klant van het eerste uur

Om al dit werk vanuit vier vestigingen daadwerkelijk te doen, telt Talen Vastgoedonderhoud circa 100 vaklieden in eigen dienst, in piektijden aangevuld met ingehuurde vakmensen: “Voor onze medewerkers leasen we bij XLLease tussen de 80 en 85 auto’s. Dit doen we al vanaf de oprichting bij XLLease en al vanaf het begin van de jaren ’80 bij de rechtsvoorganger van XLLease. Wij stellen budgetten vast, gekoppeld aan een functie en vervolgens kan de medewerker binnen dat budget een keuze maken uit alle gangbare merken.”

Flexibele service

“We zijn heel tevreden. XLLease kent ons bedrijf, we hebben een vaste account manager en de aanpak is professioneel en zeer persoonlijk. Maar ook de flexibiliteit is opmerkelijk. Af en toe hebben we in ons bedrijf personeelswisselingen of tijdelijke krachten. Moet daar een leaseauto voor komen, dan wordt dat door XLLease in een oogwenk voor ons geregeld. Kortom, we worden volledig ontzorgd. Een aantal jaren geleden hadden we de mogelijkheid om een stuk of tien auto’s voor ons wagenpark zelf aan te schaffen. Die hebben we toch maar aan XLLease verkocht omdat hun service ons zo beviel. Zij hebben daarvan de volledige lease op zich genomen en als er onderweg pech zou zijn, komt er direct een vervangende auto en worden alle papieren formaliteiten compleet van ons overgenomen. Nogmaals, dát noem ik ontzorgen.”

Sturen op data

 Tot slot noemt Martin graag nog twee voordelen: “Als je schadevrij rijdt, krijg je een bonus en op de website van XLLease kan mijn wagenparkbeheerder in een beveiligde omgeving het verloop van zowel de bekeuringen als het schadebedrag volgen. Daar kunnen we vervolgens intern op sturen, mocht daar noodzaak toe zijn.”

“De flexibiliteit van XLLease is opmerkelijk”