xllease klant

Gerrit van Nes

Directeur-eigenaar NESTON Betonconservering

 

Als KOMO-gecertificeerd betonrenovatiebedrijf werkt NESTON Betonconservering voor een brede klantengroep van onder andere woningcoöperaties, vastgoedonderhoudsbedrijven, vastgoedbeheerders, aannemers en VvE’s. “Goede kwaliteit leveren staat daarbij voorop”, zegt Gerrit van Nes, directeur-eigenaar van NESTON Betonconservering. “We doen wat we zeggen, afspraak is afspraak. Daarom past XLLease zo goed bij ons.”

Gerrit heeft NESTON Betonconservering opgericht in 2012. Het bedrijf is gespecialiseerd in onder andere betonreparatie, injecteren, vloercoatingsystemen, voegafdichtingen, betonschilderwerken en decoratieve verbeteringen. Gerrit: “Vooral onze korte lijnen maken ons hierin onderscheidend. We zijn een vrij platte organisatie, waardoor we ook weinig overheadkosten hebben. Daardoor zijn we in staat heel scherpe offertes neer te leggen. Dat heeft ons in het begin geholpen voet aan de grond te krijgen. Inmiddels hebben we met veel opdrachtgevers hechte relaties opgebouwd door gewoon kwalitatief goed werk te leveren. Van goed werk komt meer werk.”

Leasebehoefte

Bij het in Nunspeet gevestigde NESTON werkt een team van in totaal zo’n vijftig vaklieden, waarvan de helft eigen personeel is. Gerrit: “De jongens gaan elke dag van hun eigen huis naar het desbetreffende project, dat zich kan bevinden in Groningen tot Den Haag. Daar heb je auto’s voor nodig. We zijn begonnen met zelf werkbussen aan te schaffen, omdat we nog niet aan contracten wilden vastzitten. Naarmate het bedrijf groeide, hebben we gekozen voor een gemixt wagenpark van eigen auto’s en leaseauto’s. Inmiddels zijn we erachter dat dat heel prettig werkt.”

Daar heeft XLLease een groot aandeel in, volgens Gerrit. “Er werken fijne mensen. Dat wist ik al van eerdere ervaringen, toen het bedrijf nog opereerde onder de vlag van Autohaas. Ik maakte toen de belofte dat als ik op termijn meer auto’s nodig heb, ik me bij hen zou melden. Daarom was de keuze voor XLLease al gemaakt, nog voor er sprake was van een leasebehoefte. Natuurlijk hebben we andere offertes bekeken, maar daaruit bleek dat het prijsverschil nihil was. We hadden meer vertrouwen in het personeel van XLLease, wat maakte dat we in 2014 bij hen zijn gaan leasen.”

Samenwerking

Tijdens de samenwerking die volgde, is dat vertrouwen meer dan bevestigd. Gerrit: “Van een leasemaatschappij verwacht ik vooral dat ze me kan ontzorgen in het wagenparkbeheer, omdat ik dat ernaast doe. XLLease slaagt daarin. De mobiliteit is geborgd, zonder al te veel stress. Zo hadden we een tijd terug behoefte aan een extra bus, die niet direct voorhanden was en dus wat langer op zich liet wachten. XLLease kon snel schakelen en ons toch direct van een voorloopauto voorzien, zodat wij door konden.”

“Daarnaast sluiten ze goed aan op onze vraag. We geven aan wat we willen en krijgen daar op korte termijn een offerte voor terug, met daarin de verschillende mogelijkheden uiteengezet. Bovendien zijn ze heel klantgericht. Het is voor hen een kleine moeite langs te komen om het een en ander mondeling toe te lichten. De prettige houding van de medewerkers maakt het verschil. Net als het persoonlijke contact en de korte lijnen met onze contactpersoon bij XLLease. Uiteindelijk geeft dat de doorslag; de prijs wordt daar minder belangrijk van.”

Twee gelijken

Naast de samenwerking, is ook de chemie tussen beide bedrijven goed. Want qua bedrijfscultuur liggen XLLease en NESTON behoorlijk dicht bij elkaar. Gerrit: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Ik denk dat dat op beide bedrijven van toepassing is. We spreken dezelfde taal, zijn niet omhooggevallen, maar beiden van het soort ‘niet lullen maar poetsen’. Ik houd zelf ook niet van langdradig gedoe: zeg wat je wil, dan zeggen wij wat we hebben en geven we er direct een klap op. No nonsense.”

“De prettige houding van XLLease maakt het verschil.”