xllease klant

Frank Hoekstra 

Vice President Insight Benelux


Insight Enterprises Netherlands is een toonaangevende leverancier van IT-producten en services. Het bedrijf least een deel van haar omvangrijke wagenpark bij XLLease. Frank Hoekstra, Vice President Insight Benelux: “We zijn prettig verrast door de persoonlijke benadering.”

Insight is een mondiaal toonaangevende en onafhankelijke reseller van IT-producten met een breed assortiment aan topmerken op het gebied van hard- en software. De drie pijlers zijn hybrid cloud solutions, modern workplace solutions en geavanceerde dienstverlening, onder andere licentiemanagement. Hoekstra: “Insight helpt Corporate, Enterprise en Global organisaties om hun strategische technologieën optimaal te implementeren. Wat ons bijzonder maakt, is dat we een partij zijn die wereldwijd opereert als reseller, niet als vertegenwoordiger van de fabrikant, maar als vertegenwoordiger van de klant.” Insight heeft een jaaromzet van $ 5,4 miljard in 2015 heeft 5.200 werknemers wereldwijd en staat op positie 493 van het Fortune Magazine (Fortune 500-lijst). Hoekstra: “In Nederland verzorgt Insight de geboden dienstverlening met één workforce vanuit haar kantoren in Apeldoorn en Amsterdam, waar momenteel 150 professionals werkzaam zijn.”


Verdeeld over twee leasemaatschappijen

Voor die 150 werknemers zijn er 85 leaseauto’s op de weg. Hoekstra: “Wij hebben de policy dat we nooit alles bij één toeleverancier onderbrengen. Daarom werken we in Nederland voor ons wagenpark met XLLease en een andere leaseorganisatie. In totaal hebben wij 85 auto’s welke ongeveer gelijk zijn verdeeld. Hiermee spreiden we risico’s en houdt het beide partijen scherp.”


Rechtstreeks benaderd vanuit de directie

“Ik werk hier nu vier jaar en toen ik bij Insight kwam, bestond de relatie met XLLease al. Zelf kende ik het bedrijf niet. Ik wist wel dat grote leasemaatschappijen vaak onderdeel zijn van een bank. Je bent een nummer en er is verder weinig persoonlijk contact. Bij de andere leasepartij waarmee wij werken, heb ik bijvoorbeeld nog nooit met de directie gesproken. Vanuit die ervaring was ik aangenaam verrast door de persoonlijke benadering vanuit XLLease. Directeur Frank van Klink belde mij persoonlijk om kennis te maken. Voor mij, gezien mijn vorige werkkring en ervaring met lease, een totaal andere benadering.”


Berijders serieus nemen

Hoekstra weet dat autolease uiteindelijk als een gebruiksgoed wordt gezien vanuit de organisaties die voor lease kiezen: “Medewerkers moeten nu eenmaal een auto hebben. Maar voor de bestuurders zélf is de leaseauto geen gebruiksgoed. Daar zit veel emotie bij. Zelf ben ik ook autoliefhebber en weet hoe belangrijk het bijvoorbeeld is in welk merk en type je rijdt. Hoe met die emotie wordt omgegaan door de directie is heel bepalend voor de mate waarin je medewerkers plezier ervaren in hun werk. Die factor nemen wij serieus en daarin vinden we in XLLease een goede en meedenkende partner. Zij begrijpen die emotie en tegelijkertijd ook de zakelijke benadering vanuit Insight.”


Geïnteresseerd in toekomstgerichte adviezen

Ook staat Insight open voor toekomstgerichte adviezen vanuit XLLease. Frank Hoekstra: “Neem mobiliteit. Medewerkers verplaatsen zich niet alleen meer via traditionele auto’s. Hoe ga je bijvoorbeeld als wagenparkbeheerder om met de inzet van hybride auto’s? Adviezen daarover vanuit een ervaren leasemaatschappij zijn altijd welkom. XLLease pakt die rol goed op. We staan open voor innovaties die XLLease op dat terrein zou bedenken. We laten ons daar graag in adviseren.”