xllease klant

Dennis Mulder

Directeur Nederland YESSS Electrical


YESSS Electrical, een Europees familiebedrijf, maakte in weerwil van de crisis de laatste jaren een enorme groei door. Directeur Dennis Mulder is verantwoordelijk de Nederlandse vestigingen: “In onze organisatie maken wij van een commodity iets heel bijzonders. XLLease doet dat feitelijk ook met lease. Daarin herkennen wij elkaar en dat is de reden waarom wij zaken doen met hen.”

Al meer dan 37 jaar door dezelfde familie geleid, gaat YESSS Electrical door met groeien in Europa. Momenteelt telt YESSS bijna 500 vestigingen in Europa. Dennis Mulder: “YESSS is een elektrotechnische groothandel met in Nederland op dit moment 12 filialen en plannen voor een verdere uitbreiding. In Engeland hebben we in twee jaar tijd 90 vestigingen geopend, in Duitsland 59 vestigingen, in Italië 9 en in Frankrijk hebben we 308 vestigingen. Ook hebben we distributiecentra in alle landen waarin wij actief zijn en beschikken we over eigen fabrieken. Om dit moment bieden we werk aan meer dan 3400 mensen en zijn we actief in 11 landen. In de laatste 18 maanden hebben we zelfs 800 nieuwe collega’s aangenomen.”


De kracht van de medewerkers

“Onze kerndoelgroep in Nederland is de elektrotechnische installatiebranche tot en met technische diensten. Van ZZP’ers tot de grote bedrijven. We kiezen bewust voor die breedte bij al onze activiteiten binnen de groep. Tegen de crisis in hebben we de afgelopen jaren goed gescoord en zijn we gegroeid. Ons geheim? We geven gedreven en gemotiveerde mensen in onze bedrijven de kans onze missie op basis van hun talenten ten uitvoer te brengen. Het draait in onze ogen om drie dingen: mensen, mensen en mensen.”

Vanaf dag één heel tevreden

YESSS Electrical Nederland least bij XLLease. Dennis Mulder: “Het gaat momenteel om zo’n 40 auto’s, zowel zakenauto’s als bestelbussen. Eerder zaten we bij Mobility Partners. Toen XLLease dit bedrijf overnam, werd ik verantwoordelijk voor YESSS Nederland. Mijn carrièreswitch viel dus precies samen met deze overgang. Wat mij aansprak, is dat ik direct in gesprek kwam met de verantwoordelijken bij XLLease en vanaf dag één ben ik heel tevreden over de relatie.”

Controle op basis van rapportagetools

De secretaresse van Dennis Mulder is verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer. Dennis: “Zodra er uitbreiding komt, zoals met een nieuwe vertegenwoordiger, vragen we een offerte op, is er contact met de binnendienst en wordt er snel geschakeld. Ook hebben we de beschikking over handige rapportagetools, zoals voor het benzineverbruik.Voor ons belangrijke sturingsinformatie, bijvoorbeeld om controle op de medewerkers uit te voeren.

Op het moment dat wij een leaseauto willen bestellen, komen ze met bruikbare adviezen over bijvoorbeeld nieuwere modellen of andere types die bijtellingstechnisch voor ons voordeliger zijn. Wij zijn een bedrijf waarin van oudsher je commerciële succes gelijk opliep met de grootte van je leaseauto. De komst van elektrisch rijden en de variatie in bijtelling hebben dat veranderd. Onze filiaalleiders rijden nu in een Prius of een volledig elektrische auto. We leasen diverse Outlanders en hebben oplaadpunten staan bij de vestigingen. In die verandering naar duurzaam rijden worden we goed geadviseerd en begeleid door XLLease.”

“In de verandering naar duurzaam rijden adviseert en begeleidt XLLease ons uitstekend”