XLLeaseNieuwsPersberichtenScan Covery Trial 2011

Scan Covery Trial 2011

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 door XLLease

De Scan Covery Trial 2011. Deelnemers rijden een ruim 7.500 kilometer lange autotoertocht van Nederland naar het hoge noorden en weer terug. Uitgezet op coördinaten, met een ideale reistijd per etappe als competitief doel, waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is voor het wedstrijdelement.

Op donderdagavond 6 januari jl. stonden 11 met sponsorlogo’s beplakte auto’s opgesteld op het marktplein. Duchennepatiëntje Roy Brouwer maakte kennis met de deelnemers en deelde een Duchenne-muts en wat lekkers uit voor onderweg, als dank voor hun deelname. Daarna werd aan Roy door wethouder Metz een cheque ter waarde van € 31.000,- overhandigd. Een mooie prestatie van de deelnemers die dit bedrag gesponsord hebben gekregen.

 Dit jaar reden er elf Apeldoornse equipes mee. Apeldoornse ondernemers die zich, namens de Riant Businessclub, daarmee inzetten voor het goede doel en tegelijkertijd voor een sportieve en avontuurlijke uitdaging gingen. Er werden zelfs twee doelen gesponsord. Namens de organisatie ging een deel van de opbrengst naar de KWF. Het goede doel door de Apeldoornse Riant Businessclubleden gekozen was Duchenne.

Han Reinders vormde samen met Piet Olde Rikkert een team. Zij vertellen: ‘Deze tocht was een bijzondere ervaring. En dan spreken we denken we wel namens alle deelnemers. Het had zoveel in zich. Zo maakten we kennis met de wonderlijke werkwijze van de agenten in de Baltische staten als Letland en Estland, waar bekeuringen niet of gedeeltelijk met bloembollen betaald werden. En ondervonden we de verbazing van de Duitse politieagenten dat we deze landen zonder wapens doorkruist hadden. We ervoeren de strenge regels van de politie in Noorwegen, die onze route via het voertuigvolgsysteem van de Scan Covery Trial op de kaart hadden en ons op die manier konden controleren op het strikt naleven van de verkeersregels.’

De rally startte op 8 januari jl. met een meer dan 30-uurs non-stop rit naar Tallinn, van waaruit de bootovertocht naar Finland plaats vond. Daarna koersten de equipes verder naar Lapland. Een bezoek aan Rovaniemi waar de kerstman woont, een slipcursus onder leiding van Tom Coronel op een bevroren meer, een Huskysledetocht, en het overweldigende natuurschoon stonden in contrast met de vaak gevaarlijke momenten op de weg. Spekgladde ijswegen, plotseling overstekende rendieren en te hard rijdende vrachtwagens zorgden menig keer voor hachelijke situaties. Via social media als Twitter en Facebook was er veelvuldig contact tussen de deelnemers en kon hulp waar nodig, snel aanwezig zijn.

Frank Reinders, een van de initiators namens Riant Businessclub en oorspronkelijk deelnemer, maar onverhoopt toch thuis gebleven, volgde zijn collega-ondernemers op de voet via het voertuigvolgsysteem en genoemde social media. ‘De doelen waarvoor we elf equipes op de been hebben kunnen krijgen zijn allemaal gehaald. We kozen voor de Ziekte van Duchenne, omdat Apeldoorns ondernemer Mark Steinhauer door zijn persoonlijke betrokkenheid en inzet iedere keer weer aandacht voor de ziekte creëert. We zijn er trots op dat we met de elf teams 31.000 Euro hebben kunnen bijdragen. En, ook niet onbelangrijk, hebben we via de vele media-uitingen rondom de Scan Covery Trail 2011 laten zien dat Riant en de Apeldoornse ondernemers, zowel de deelnemers als de sponsoren, op een actieve manier aanwezig durven zijn in een economische roerige tijd.

Foto’s van deze tocht zijn te vinden onder het kopje ‘Foto en Video’ of ‘Foto Galerie’ op deze site.