XLLeaseNieuwsPersberichtenFlipse, inMotiv en Autotelex ontwikkelen calculatiebenchmark

Flipse, inMotiv en Autotelex ontwikkelen calculatiebenchmark

Geplaatst op donderdag 8 mei 2014 door XLLease

Grip op de restwaarde-ontwikkeling: dat wil iedere leasemaatschappij. Vaak baseert men zich daarbij op ervaringen uit het verleden of op goed ontwikkelde onderbuikgevoelens. Daar kun je heel ver mee komen, maar de toenemende complexiteit en volatiliteit van de huidige automarkt en de daarmee gepaard gaande lastig te voorspellen toekomstige restwaarden, vereisen betrouwbare informatie waarop je kan bouwen. Flipse, inMotiv en Autotelex ontwikkelden gezamenlijk een nieuwe calculatiebenchmark voor leasemaatschappijen: de AutoToekomst Restwaarde Calculator.

Flipse Automatisering is een belangrijke speler op de markt voor automatiseringsoplossingen voor leasemaatschappijen. Flipse staat voor gedegen oplossingen die nuttig zijn voor de gebruiker. Samen met gebruikers is Flipse voortdurend op zoek naar mogelijkheden die leiden tot een verbetering van de bedrijfsvoering.

Autotelex is dé expert in waardebepalingen van voertuigen. Op basis van vele informatiebronnen en jarenlange ervaring geeft Autotelex onafhankelijk en betrouwbaar advies over actuele en toekomstige restwaarden. Niet alleen voor de automotive branche, maar ook voor verzekeringsbedrijven en voor de overheid: Autotelex is de norm in waarden.

XLLease heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de AutoToekomst Restwaarde Calculator en is nu de eerste leasemaatschappij die dit systeem in gebruik neemt. Van Klink van XLLease: ”Wij zijn best eigenwijs. Wij vinden dat wij zelf het beste weten wat een auto waard is. Maar we moeten ook realistisch zijn; het is niet mogelijk om continu alle bewegingen in de automarkt in de gaten te houden en in te schatten wat daarvan de toekomstige gevolgen zijn. Een goede benchmark is dan goud waard. Het helpt ons om betere beslissingen te nemen en het is fantastisch dat we de informatie nu volledig geïntegreerd in ons leasepakket kunnen benutten.” Marlien Flipse vult aan: “De Autotelex benchmark is volledig in ons pakket geïntegreerd. Daarbij is vooral de differentiatie die Autotoekomst aanbiedt van groot belang. Desgewenst kan de leasemaatschappij nog correcties doen op merk en/of modelniveau en blijven klant- of productgebonden correcties mogelijk. De gebruiker bepaalt dus zélf wat er gebeurt maar heeft wel houvast aan de benchmark. Ook massale calculaties zoals bulk- of matrixcalculaties zijn geen enkel probleem.”

Bijschrift foto: Frank J. van Klink van XLLease ondertekent de eerste gebruikersovereenkomst voor de gezamenlijk door Flipse, inMotiv en Autotelex ontwikkelde calculatiebenchmark voor leasemaatschappijen. v.l.n.r. achter: Eric Vousten (Autotelex), Teun Lammers (inMotiv) – v.l.n.r. vóór: Frank J. van Klink (XLLease), Jan Willem Nijhuis (Flipse Automatisering)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Autotelex: Eric Vousten 06-53397141

Flipse Automatisering: Marlien Flipse 0413-272500

inMotiv: Teun Lammers 088-0008288

XLLease: Frank J. van Klink 055-5395333