XLLeaseNieuwsDe XLLease App: nóg meer mobiel op uw mobiel

De XLLease App: nóg meer mobiel op uw mobiel

Geplaatst op woensdag 13 juli 2016 door Edwin Talma

Gloednieuw is ‘ie. De XLLease App. En nu voor iedereen verkrijgbaar in de App Store. Ik mocht aan de wieg van de ontwikkeling ervan staan. De mensen die mij kennen, realiseren zich nu direct dat er dus heel veel praktisch gebruiksgemak in is verwerkt. In die zin past deze App precies bij zoals XLLease zelf ook opereert: professioneel, praktisch en probleemoplossend.

De XLLease App uitleggen, is net zo gemakkelijk als ‘m gebruiken

Ten eerste: het is technisch gezien geen App, maar een mobiele site in een beschermde schil. Dit betekent dat alle informatie die u er op raadpleegt of aan toevoegt, niet door ons gebruikt kan en/of mag worden voor andere doelen dan u optimaal mobiel houden. Uw privacy bij gebruik is hiermee geborgd. Zo kan onze App u niet geografisch volgen, uw rijgedrag analyseren en daar vervolgens met opgestoken vinger pushberichten aan u over zenden. Kortom, geen App om u te sturen, maar alleen om u te informeren. Dat start al met een goed gevoel, toch?

Handige dashboard

U geeft eenmalig uw eigen gegevens en instellingen in de App aan en blijft via single sign on ingelogd. Die gegevens en instellingen wijzigt u naar believen. En dan? Dan komen de voordelen vanzelf naar voren. Bij het opstarten ziet u in één oogopslag al ons nieuws, blogs en video’s. Plus toegang tot onze accounts voor social media. Wie wil, blijft dus direct op de hoogte. Via een handig dashboard checkt u de status van uw contract. Zoals het aantal gereden kilometers, eventuele schade, momenten voor onderhoud en eventueel opgelopen bekeuringen. Die laatste kunt u downloaden en betalen. Belangrijk om te melden: uw specifieke financiële contractinformatie is niet in te zien via de App. Opnieuw een stukje waarborging van uw privacy.

Direct toegang tot de juiste contactpersonen

Een handig icoontje in de vorm van een takelwagen geeft u met één klik direct toegang tot persoonlijke hulp bij schade of pech. Uw eigen contactpersoon voor schade bij XLLease komt dan tevoorschijn, met naam, foto, e-mail en rechtstreeks telefoonnummer. Hoe persoonlijk wilt u het hebben? Aan hem of haar zendt u bijvoorbeeld rechtstreeks een foto van de schade en regelt u direct alle hulp en begeleiding die u nodig heeft. Sterker nog: bij élke dienst die wij u bieden, staat op het specifieke scherm daarvoor de rechtstreekse contactpersoon bij XLLease klaar. Onze App is dan ook niet bedoeld om alle persoonlijke contacten met u te minimaliseren, maar juist om daar digitaal een boost aan te geven.

Geen bericht gemist dankzij mail

Ook handig: onze actieve meldingen komen per mail bij u binnen, zoals voor onderhoud, APK en bandenwissel. Bewust gedaan, omdat mensen altijd hun mail checken. In die mail komt u via een deeplink direct in onze App.

De spelregels

Zoals gezegd: u kunt de XLLease App downloaden vanuit de App Store. Least u via een wagenparkbeheerder bij uw werkgever bij XLLease? Dan zal deze vervolgens moeten autoriseren dat u deze App daadwerkelijk kunt gebruiken. Least u rechtstreeks bij XLLease als ondernemer, dan is dit uiteraard standaard ingesteld.

Hieronder vindt u de verschillende linkjes:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.xllease.app

Windows Phone: https://www.microsoft.com/nl-nl/store/apps/xllease/9nblggh4p1v9

iOS: https://appsto.re/nl/U6mYbb.i

Edwin Talma