Lease advies

Geplaatst op woensdag 16 december 2015 door Edwin Talma

 

Wie met het zoekwoord ‘lease’ het internet op gaat, krijgt de indruk dat je met enkele muisklikken en binnen luttele seconden een perfect passend leasecontract kan afsluiten. Het zal zeker mogelijk zijn bij bepaalde partijen om relatief snel een leasecontract te scoren.

Daarentegen zien we ook een segment waarbij ondernemers zich eerst grondig laten adviseren. En in bepaalde situaties kan die ronde van lease advies enige tijd vergen. Soms zelfs enkele jaren. Zoals in de situatie van een gewaardeerde nieuwe klant van XLLease: de firma Mens-Zeist, onder andere gespecialiseerd in vastgoedonderhoud.

Lease en advies: een combinatie om (langdurig) te koesteren

Binnen deze organisatie wikte en woog men langere tijd over waar nu het ideale omslagpunt zou liggen tussen zelf je wagenpark inkopen, wat men jaren deed, of dit via lease organiseren. Binnen het MT van Mens-Zeist waren de visies op autolease verschillend. Terwijl tegelijkertijd in leaseland in de afgelopen jaren allerlei zaken begonnen te spelen én te veranderen op het terrein van fiscale bijtelling. Plus een guur economisch klimaat dat ook aan vastgoed en dus het bijbehorende vastgoedonderhoud niet onopgemerkt voorbijging.

In dat complexe speelveld van meningen en interne en externe omstandigheden nam Mens-Zeist alle tijd om zich goed te laten adviseren door XLLease. We hebben er menig gesprek over gevoerd en voor hen alle voors en tegens in relatie tot lease en hun organisatie afgewogen en uitgelegd. We hebben met hen inhoudelijk gespard over zaken als tarieven, de autoregeling, merkenbeleid en eveneens hybride rijden.

Adviestraject

Dit jarenlange adviestraject hebben wij met Mens-Zeist vanuit XLLease met plezier doorlopen. Want dit soort gesprekken houdt ons ook scherp. Uiteindelijk is Mens-Zeist klant geworden bij XLLease en kunt u op de foto zien dat we in het eerste kwartaal van dit jaar de eerste 15 auto’s hebben mogen leveren. Met die keuze heeft Mens-Zeist haar mobiliteitskosten beter onder controle en is er een efficiencyslag gemaakt. Kortom, men heeft de knoop uiteindelijk doorgehakt op inhoudelijke gronden.

Wat dit voor u betekent? Ook met uw organisatie willen we graag een adviestraject in. Ook al duurt dit langere tijd en rolt er wellicht geen samenwerking uit. Onze focus in die adviesronde ligt ook niet op scoren. Die ligt vanuit XLLease volledig op het u breed en diep adviseren over de specifieke pro’s en contra’s van autolease voor uw organisatie. Opdat u een gefundeerde beslissing kunt nemen, ook al valt die misschien niet uit in ons voordeel.

Dus, u bent welkom. Als het gaat om lease willen wij heel graag naar u luisteren, ook al duurt dit wat langer! Mijn advies is wel: wacht niet te lang met het maken van die afspraak!

Edwin Talma